Accessibility icon
13.03.2020

Ograničenje rada u svim ugostiteljskim objektima i objektima zabave

U svrhu sprečavanja širenja epidemije bolesti koronavirusa COVID-19 u  Istri, načelnik Stožera civilne zaštite  i Gradonačelnik Grada Rovinja- Rovigno, donijeli su  Odluku o ograničenju rada u svim ugostiteljskim objektima, objektima zabave – skupina „igre na sreću“ i automat klubovima.

Ograničava se radno vrijeme od 600 do 1800 sati ugostiteljskim objektima na području Grada Rovinja-Rovigno i Rovinjskog Sela iz skupina:

 

  • Restorani
  • Barovi, iz skupine „barovi“ koji zadovoljavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima,
  • Objekti čija je djelatnost kockanje i klađenje – priređivanje posebnih igara na sreću u automat klubovima
  • Objekti jednostavnih usluga

Dostava hrane i pića je dozvoljena, s time da se ista odvija na kućnom pragu, pod strogim mjerama higijene i samozaštite, s maskicom i zaštitnim rukavicama.

 

Svjetska zdravstvena organizacija je dana 11. ožujka 2020. godine proglasila pandemiju koronavirusom, a ministar zdravstva RH je službeno proglasio epidemiju u Republici Hrvatskoj isti dan.

Na sjednici Vlade RH 12. ožujka 2020. najavljena je nova mjera suzbijanja širenja koronavirusa kojom se preporuča odgoda ili ograničavanje okupljanja.

Obzirom da je sprječavanje i suzbijanje zaraze COVID-19 od interesa za Grad Rovinj-Rovigno, potrebno je poduzeti mjeru iz članka 1. ove Odluke.