Accessibility icon

Plavi cvijet 2009 – Turistički cvijet 2009

Rovinj osvojio Plavi cvijet sa srebrnim znakom (2. mjesto) kao najuređeniji grad u kategoriji od 10000 do 20000 stanovnika

Povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice prošireno predstavnicima medijskih pokrovitelja „Glasa Istre”, „Novog lista”, „Zadarskog lista”, „Slobodne Dalmacije”, „Jutarnjeg lista” i Hrvatskog radija obavilo je završni obilazak i bodovanje kandidata u akciji Plavi cvijet 2009. u kojoj se ocjenjuje uređenost gradova, općina i mjesta primorske Hrvatske.

U kategoriji od 10.000 do 20.000 stanovnika
1. Opatija
2. Rovinj
3. Makarska

Najbolji djelatnici godine u turizmu 2009.

Hrvatska turistička zajednica tradicionalno, u okviru projekta Volim Hrvatsku, provodi i akciju odabira najboljeg djelatnika godine u turizmu.
Akcija „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“ usmjerena je na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u odredištu, a nositelj aktivnosti je Glavni ured Hrvatske turističke zajednice. Svrha je ove akcije obuhvatiti sve djelatnosti koje na neki način sudjeluju u stvaranju “slike” gostiju o Hrvatskoj kao turističkom odredištu i u konačnici da svojim radom mogu utjecati na podizanje kvalitete turizma kao najvažnijega hrvatskog izvoznog proizvoda te na podizanju kvalitete informiranosti gostiju.

Dobitnici nagrade za najbolje djelatnike iz Rovinja jesu:

DJELATNIK GODINE u kategoriji turistički animator – GORDANA TARIBA, TN i KAMP AMARIN, ROVINJ
DJELATNIK GODINE u kategoriji taksist – MIROSLAV BURŠIĆ, ODBOR ZA AUTO-TAXI PRIJEVOZ HOK ROVINJ

U akciji Turistički cvijet – kvaliteta za hrvatsku 2009, Rovinj je ponovno osvojio prvo mjesto kao najbolje turističko odredište na Jadranu s više od 10000 ležaja

Najbolja turistička mjesta na Jadranu s više od 10.000 ležaja
1. mjesto – Grad Rovinj
2. mjesto – Grad Zadar
3. mjesto – Grad Dubrovnik

Među hotelima nagrade Turistički cvijet dobili su:

Najbolji hoteli hrvatskog Jadrana s 4*
2. mjesto – Hotel Istra, Rovinj

Najbolji hoteli hrvatskog Jadrana s 3*
1. mjesto – Hotel Park, Rovinj