Accessibility icon
11.10.2011

Završen Dječji tjedan – GRADSKI TRG PRETVOREN U DJEČJU IGRAONICU

U okviru tradicionalnog Dječjeg tjedna od 3. do 9. listopada djeca polaznici rovinjskih vrtića i osnovnih škola vidjeli su nekoliko kazališnih i filmskih predstava. No, oni su se sa svojim tetama i učiteljicama marljivo pripremali za završnu manifestaciju koja se na središnjem trgu trebala održati u petak 7. listopada, ali je morala  biti odgođena zbog nevremena za 11. listopad.

U utorak prijepodne središnji gradski trg pretvoren je u veliku pozornicu i dječju igraonicu. Mališani iz vrtića «Neven» i «Naridola» i učenici nižih razreda osnovnih škola Vladimira Nazora, Bernarda Benussija i Jurja Dobrile cijeli trg su oslikali raznobojnim kredama. Svaka se ustanova predstavila prigodnim programom, tako da se cijelo jutro na trgu veselo pjevalo i plesalo. Djecu je pratila kompletna delegacija Grada na čelu sa gradonačelnikom Giovannijem Sponzom koji je djecu darivao loptama i vijačama u skladu akcije «I ja ću biti sportaš», kompletima knjiga za školske knjižnice, a oni su mu uzvratili prigodnim crtežima i poklonima.

Veliko oduševljenje najmlađih izazvao je mini aero-miting članova rovinjskog aero kluba «Cumulus» kada su dva padobranca skočila iz aviona i spustila se točno na cilj ispred hotela Adriatic.

Ovu lijepu dječju manifestaciju organizirali su Grad, Pučko otvoreno učilište, vrtići i osnovne škole.