Accessibility icon
23.05.2019

Započeo je 11. Rovinj Spring Jazz

Nastupom kvarteta višestruko nagrađivanog poljskog jazz glazbenika Piotra Wyleżeoła ove je srijede u ugodnoj atmosferi Multimedijalnog centra započeo 11. Rovinj Spring Jazz festival koji sa sobom nosi tri večeri ispunjene jazzom, ali i izložbu moderne arhitekture poljske regije Małopolska.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj inicijativi, ove godine po prvi su se puta poljski glazbenici predstavili rovinjskoj publici i to nastupom kvarteta u sastavu: Piotr Wyleżeoł na klaviru, Andy Middleton na saksofonu, Sławek Kurkiewicz na bas gitari i David Hodek na bubnjevima.

Osim kroz glazbu, publika je djelić Poljske imala priliku upoznati i izložbom moderne arhitekture u regiji Małopolska, jednom od europskih regija s kojom je Istarska županija 2013. godine potpisala sporazum o bilateralnoj suradnji. Izložba će se moći razgledati u Multimedijalnom centru sve do 29. svibnja.

Sljedeći se u sklopu Spring Jazz festivala predstavljaju Timo Lassy band i to večeras (23. svibnja) s početkom u 21 sat.

Petak (24. svibnja), ujedno i posljednji dan festivala, rezerviran je za najljepše jazz standarde koje će izvoditi domaća pjevačka diva Radojka Šverko sa svojim jazz triom, također u 21 sat.

Ulaznica za svaki koncert može se kupiti na ulazu sat vremena prije njegova početka, a iznosi 50 kuna.

Sponzori ovog vrijednog glazbenog festivala jesu Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Istarska županija, Grad Rovinj i Turistička zajednica grada Rovinja.

Fotogalerija