Accessibility icon
09.10.2020

Veleposlanica Japana u posjeti Rovinju-Rovigno

U Gradskoj je palači jutros upriličen prijem japanske veleposlanice Nj. E. gđe Kaji Misako koja se ovih dana nalazi u posjetu u Istri. Naš je Grad posjetila u pratnji izaslanice gđe Mari SATO i g. Tomislava Mikuljana, iz ureda za kulturu Veleposlanstva Japana, a u Gradskoj ju je palači ugostio gradonačelnik Marko Paliaga zajedno s pročelnicom Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Marijom Črnac Rocco.

Nj. E. Kaji Mi sako izrazila je oduševljenje ljepotama Rovinja-Rovigno, kazavši kako svaki kutak grada udiše umjetnošću. Nadalje se zainteresirala i za gospodarsku situaciju te način na koji je naša Županija pristupila mjerama za suzbijanje i prevenciju širenja zaraze koronavirusom zahvaljujući kojem je kroz čitavo vrijeme zadržala i više nego dobru epidemiološku situaciju.

Bilo je riječi i o bogatoj povijesti, kulturi i očuvanju lokalnih tradicija, a Nj. E. gđa Kaji Misako je također zamijetila kako se naš Grad, ali i ostatak Istarske županije, ističe po multikulturalnosti i suživotu s drugim kulturama i pripadnicima nacionalnih manjina. «Kada je riječ o tom aspektu mislim da predstavljate primjer ne samo u svojoj državi, već i na globalnoj razini», izjavila je veleposlanica koja se zatim uputila prema Muzeju Grada Rovinja-Rovigno, gdje je ravnateljica Tajana Ujčić predstavila ostavštinu obitelji Hütterott, a posebice baruna Johana Georga Hütterotta koji je bio i počasni konzul Japana.

Fotogalerija