Accessibility icon
19.06.2017

VALERIO DRANDIĆ PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

Konstituirano rovinjsko Gradsko vijeće

U ponedjeljak 19. lipnja održana je prva konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća u novom sazivu na kojoj je za predsjednika izabran Valerio Drandić, a za potpredsjednicu iz redova Talijanske nacionalne zajednice  Tiziana Zovich Stanić. Tim izborom  konstituirano je  novo Gradsko vijeće  koje broji 17 članova, od čega 11 iz redova IDS-a,  4 SDP-a te po jedan član iz redova HDZ-a i Živog zida.

Tako novo Gradsko vijeće čine Valerio Drandić, Marinko Rade, Jadranka Andrijević, Robert Mavrić, Tiziana Zovich Stanić, Elida Knežević, Marčelo Mohorović, Emil Nimčević, David Modrušan, Emil Radovan, Predrag Mamontov, Klaudio Poropat, Petar Radetić, Riccardo Bosazzi, Nijaz Burgić, Sergio Rabar i Snježana Štefanić Hoefel. Nakon potvrde izbora vijećnici su položili i potpisali prisegu.

U svom obraćanju novoizabranim vijećnicima predsjednik Gradskog vijeća Valrio Drandić  iskreno se zahvalio na ukazanom povjerenju te čestitao članovima Vijeća na izboru, uz želje da u naredne četiri godine svoga mandata nesebično rade na razvoju grada i suživotu građana. Podsjetio je da je dosadašnja gradska uprava na čelu sa dugogodišnjim gradonačelnikom Giovannijem Sponzom i lokalna samouprava sa Davorinom Flegom na čelu Gradskog vijeća postigla izvanredne rezultate i visoko podigla ljestvicu razvoja grada koju novoizabrani  gradonačelnik Marko Paliaga i vijećnici trebaju nastaviti.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća završena je intoniranjem Hrvatske himne i svečane pjesme Istarske županije.