Accessibility icon
12.02.2021

Valentinovo u Rovinju u ozračju akcije “U LOVE na grad”

„Budimo uvijek spremni za lov na ljubav“, poručuju iz Društva osoba s invaliditetom Rovinj-Rovigno povodom nadolazećeg Valentinova, ali ujedno i specifične akcije koja će zasigurno razveseliti brojne građane i posjetitelje našega grada ovog vikenda.

Tijekom subote, 13. i nedjelje, 14. veljače trajat će građanska akcija čiji su inicijatori upravo članovi ove rovinjske udruge, a pod imenom „U LOVE na grad“.

Ovom akcijom iz Društva pozivaju građane da se prošetaju svojim gradom i njegovim ulicama, od rive, Carrere, preko Trga Matteotti, glavnog gradskog trga, pa sve do Velikog mola, ulice sv. Križa, Grisije i Monta. Na navedenim su lokacijama članovi i volonteri danas sakrili čak četrdeset šarenih torbica s prigodnim porukama, a na građanima je da u sljedeća dva dana pomno promatraju detalje.

Uobičajeno, ova udruga svoje radove i zamisli izlaže na štandovima, no upravo su ograničeni epidemiološkim mjerama shvatili kako uz kreativnost mogu napraviti nešto još zanimljivije.

Ova se zamisao „rodila“ tijekom jedne od njihovih uobičajenih šetnji gradom, a u realizaciju su krenuli prije otprilike tri tjedna na svojim kreativnim radionicama. U odabiru i izradi porukica pomogli su im skupina „Kockice“ dječjeg vrtića Neven, zatim 2B razred OŠ Vladimira Nazora, te TOŠ Bernardo Benussi.

„Radi se o jednom ljubavnom lovu, lovu na grad, na svježi zrak, na zaigranost i tople misli i poruke“, govore iz DOI.

Jelena Petranović, stručna suradnica i voditeljica Društva, na to dodaje kako im je namjera bila proširiti komercijalno gledište ljubavi, odnosno pomaknuti se od one partnerske. Oni ljude upućuju na ljubav prema svome gradu, prema zajednici.

„Ta ista zajednica Društvo uvijek podržava pa je ovo ujedno jedan od načina na koji im tu ljubav i podršku vraćamo“, govori te dodaje kako je poruka ove akcije kako ne treba biti socijalno distanciran, već tražiti drugačije puteve jedni do drugih.

Dodajmo također kako su nalaznici torbi pozvani da taj sretan trenutak podijele fotografijom na službenoj Facebook stranici udruge „Doi Ada“.

Fotogalerija