Accessibility icon
05.03.2021

Valentina Orbanić nova je predsjednica Savjeta mladih, Matteo Sošić njezin je zamjenik

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Rovinja-Rovigno koja se održala u velikoj dvorani Doma kulture, za predsjednicu novog saziva Savjeta odabrana je Valentina Orbanić, a za zamjenika predsjednice Matteo Sošić.

Tom se prilikom novoizabrana predsjednica zahvalila prethodnom vodstvu na iznimnom trudu i zalaganju tijekom svog mandata s obzirom na to da šest godina prije njih Savjet mladih nije postojao, pa su stoga morali ponovno postavljati temelje. Zahvalila se također gradonačelniku Grada Rovinja-Rovigno, Marku Paliagi koji je, navodi Orbanić, u svom dosadašnjem mandatu iskazao kako ima sluha za mlade, te se nada kako će jednako uspješnu suradnju imati i s novim sazivom.

“Mi mladi možemo i moramo puno. U ovim teškim vremenima moramo biti pokretači društva. Pružena nam je prilika da zastupamo mlade našega grada, pa idemo tu priliku iskoristiti na najbolji mogući način, tako da iznesemo naše prijedloge i ideje i da iste realiziramo s ciljem stvaranja Grada Rovinja po mjeri nas mladih”, zaključila je nova predsjednica rovinjskog Savjeta mladih.

Prisutnima se zahvalio i zamjenik predsjednice, Matteo Sošić, rekavši kako će dati sve od sebe da u što većoj mjeri doprinesu svome gradu.

“Čestitam vam na odlučnosti i volji da aktivno sudjelujete u javnom životu našeg grada. Javno-politički život već niz mandata ove gradske vlasti obilježila je umjerenost, timski rad, planiranje razvoja grada i zaštita povijesno-kulturne i prirodne baštine, te niz državnih i inozemnih priznanja. Naglašavam i da je niz mandata ove gradske vlasti obilježilo zajedništvo i tolerancija dvije etničke i povijesno neraskidive komponente: talijansku i hrvatsku. Siguran sam da će i vaš glas, kao glas razuma i tolerancije biti potpora jedinstvu i poštivanju različitosti, neovisno je li ona nacionalna, vjerska ili politička. Siguran sam da će vaše aktivno sudjelovanje u društvenom životu podrazumijevati odgovornost: pravnu, moralnu i političku. To i je u skladu sa smislom demokracije i demokratske kulture kojom se mi ovdje, u Rovinju i Istri ponosimo”, obratio se članovima Savjeta mladih predsjednik Gradskog vijeća Valerio Drandić, koji je ujedno i otvorio ovu sjednicu.

Na sjednici je prisustvovalo deset od četrnaest članova, a podržao ih je gradonačelnik Marko Paliaga, uz dogradonačelnika Marina Budicina i pročelnicu Mariu Črnac Rocco, te gradskog vijećnika Davida Modrušana, a na novoizabranom vodstvu čestitala je i dosadašnja predsjednica Savjeta, Maura Čabran.

Fotogalerija