Accessibility icon
28.12.2019

Uspješno je održan prvi humanitarni «Božićni rovinjski đir»

Na prvi se “Božićni rovinjski đir”, humanitarnu utrku održanu ove subote, 28. prosinca, odazvalo preko očekivanih 200 Rovinjki i Rovinjaca, mladih i starih, trkača i biciklista.

“Startnina” je ovome slučaju bila kupnja božićne kape u iznosu prema vlastitim mogućnostima, a svi su sudionici, uz potporu Ženskog odbojkaškog kluba i Rukometnog kluba Rovinj, skupili nevjerojatnih 17.400 kuna za pomoć članici Društva osoba s invaliditetom Rovinj, Ani Martić.

Ana od rođenja boluje od cerebralne paralize, a prikupljen novac bit će namijenjen rekonstrukciji njene kade, kako bi je mogla samostalno koristiti.

Subotnje je jutro tako započelo rovinjskim mažoretkinjama, dok je nekolicina članova Limene glazbe Rovinj bubnjevima pripremila rovinjske trkače i bicikliste uoči starta.

Dječji đir trčao se na 500 metara, dok su kod onog Rovinjskog sudionici prešli oko 8 kilometara, sa startom i ciljem na glavnom gradskom trgu.

Svakog je sudionika ove humanitarne utrke dočekala upravo Ana, nagradivši ih simboličnim medaljama, a mnogi su ostali uživati u sunčevim zrakama uz pripremljenu okrjepu.

Utrku je organizirala Sportska zajednica Grada Rovinja, u čije se ime prisutnima obratio i zahvalio im se na odazivu njezin tajnik, Roberto Krevatin.

Fotogalerija