Accessibility icon
22.03.2021

Uspješan boravak Petera Brauneisa u Rovinju-Rovigno

Boravak austrijskog umjetnika Petera Brauneisa u Rovinju-Rovigno u sklopu umjetničke razmjene s Gradom Salzburgom unutar programa „Artists in Residence“ rezultirao je očekivanim kreativnim stvaralaštvom.

Brauneis se u našem gradu nalazi od početka ožujka, a tijekom njegovog radnog boravka koji se sad već polako bliži kraju stavljene su mu na raspolaganju prostorije Muzeja kako bi se mogao nesmetano posvetiti svome radu.

Podsjećamo kako će Salzburg također ugostiti na mjesec dana jednog rovinjskog umjetnika, čiji je boravak predviđen tijekom svibnja, a upravo je u tijeku Javni poziv za sve zainteresirane umjetnike.

Prijave na Javni poziv otvorene su do 31. ožujka 2021., a pri okončanju postupka odabranom će umjetniku Grad dodijeliti potporu za putne troškove u protuvrijednosti od 800,00 Eura i to na način da se 2/3 iznosa uplaćuje na umjetnikov račun prije odlaska, a 1/3 nakon povratka i predaje izvješća o boravku. Grad Salzburg stavlja na raspolaganje stan i radni prostor besplatno na korištenje.

Naš Grad još početkom godine sa Salzburgom potpisao Sporazum o sudjelovanju u programu “Artists in Residence” (AIR), kojeg Odjel za kulturu i obrazovanje Grada Salzburga provodi još od 1986. godine surađujući s raznim gradovima u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, a čiji je cilj promocija međunarodne kulturne razmjene s gradovima koji njeguju bogatu umjetničku tradiciju.

U sklopu programa “AIR” gradovi stavljaju na raspolaganje jedan studio apartman s odgovarajućim radnim prostorom te fiksan iznos za putne troškove. Umjetniku se pruža mogućnost integracije u lokalan život te novi ambijent za stvaranje.