Accessibility icon
23.07.2017

Umjetnički fotograf Mio Vesović izlaže u Batani

MUŠKI AKTOVI, KOLAŽI, FOTOKOLAŽI I ASAMBLAŽI

U  subotu 22. srpnja u galeriji CVU Batana poznati hrvatski fotograf Mio Vesović premijerno je izložio svoj najnoviji projekt pod nazivom  «Istinakolaž». Predstavio se serijom aktova, kolaža, fotokolaža i asamblaža koje je posvetio svom uzoru belgijskom piscu, dramaturgu i vizualnom umjetniku Janu Fabreu.

U nazočnosti autora izložbu je otvorila kustosica Višnja Slavica Gabout koja je, između ostalog, istaknula da je Mijo Vesović na hrvatskoj fotografskoj sceni aktivan već 40 godina te da se ubraja u sami vrh hrvatske suvremene fotografije.

Vesović je završio studij filmskog snimanja na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi Nikole Tanhofera, a od 1970. godine objavljuje dokumentarne novinske fotografije u svim značajnijim hrvatskim novinama i časopisima, počevši od Poleta do Globusa. Nastavio je svoj rad sa eksperimentalnim ciklusima, kojima je ostao vjeran sve do danas. U kolažima i fotokolažima, poput Picassa, inkomporira kolažne elemente, isječke iz novina, odbačene predmete i dijelove tekstova, dajući  na taj način svoju poruku gledatelju i prisiljava ga na razmišljanje. Također je izložio seriju muških i ženskih aktova, uokvirenih Titovim škarama koje je dobio od nekog svog prijatelja. U uglu galerije  postavio je rashodovani drveni stolac, kupljen na zagrebačkom Hreliću, koji je uredio Ermano Bančić i na njega postavio boce Badelovog konjaka i šampanjca, napravivši od toga svojevrsnu instalaciju.

Iza ovog vrhunskog foto-umjetnika niz je samostalnih i kolektivnih izložbi.

Izložba  ostaje otvorena do 16. kolovoza.

Fotogalerija