Accessibility icon
01.04.2019

Učenici Talijanske srednje škole Rovinj na Međunarodnom sajmu dobrote

Učenici 2. razreda opće gimnazije Talijanske srednje škole Rovinj sa svojom profesoricom Virnom Dalino Polo s veseljem su, 17. ožujka 2019., sudjelovali na 16. izdanju Međunarodnog sajma dobrote.

Naime, radi se o humanitarnoj inicijativi u koju su uključena djeca i učenici talijanskih, austrijskih, hrvatskih i slovenskih škola.

Talijanska srednja škola Rovinj bila je jedina srednja škola iz Hrvatske koja se uključila u ovu prekrasnu humanitarnu priču.

Ništa od navedenog ne bi bilo moguće da u toj školi ne radi iznimno kreativna profesorica. Iako profesorica predaje matematiku, predmet kojeg inače ne ljube svi učenici, u rovinjskoj školi učenici rado odlaze u matematičku učionicu. Osim što u toj učionici, za vrijeme nastave, rješavaju matematičke zadatke, oni se i kreativno izražavaju u sklopu kreativne radionice koju vodi profesorica Virna Dalino Polo.

Sajam se održao u trgovačkom centru Città Fiera u Udinama. Te je nedjelje trgovački centar postao ogroman trg na kojemu su učenici, na postavljenim štandovima, organizirali prodaju rukotvorina ili igračaka. TSŠR prodavala je rukotvorine koje su izradili tijekom radionica u okviru kreativne radionice. Učenicima su, uz njihovu voditeljicu, pomogli i profesorica Gracijela Benčić te pomoćnik Luka Nreka.

Ove je godine prikupljeno nešto više od 3000 eura u korist Operation Smile Italia Onlus.

Operation Smile Italia Onlus dio je međunarodne humanitarne organizacije sastavljene od medicinskih volontera i zdravstvenih djelatnika koji provode humanitarne misije u više od 60 zemalja svijeta.

I ove godine Sajam je obogaćen izvedbama „mladih ambasadora“, koje organiziraju škole. Svi sudionici predstavili su svoje zemlje kroz plesove, narodne pjesme, poslovice i kazališne predstave.

Učenici Talijanske srednje škole Rovinj nastupili su izvedbom na rovinjskom govoru te nastup obogatili pjesmom i zvukovima harmonike.

Prisutna publika, oduševljeno je pjevala s njima. Učenike je za nastup pripremila profesorica talijanskog i latinskog jezika Maria Sciolis.

Učenici su se vratili s porukom kako je recikliranjem otpada moguće pomoći prirodi, ali i ljudima kojima je pomoć potrebna.

Fotogalerija