Accessibility icon
11.01.2021

Rovinjska Talijanska srednja škola na natjecanju “Od starog novo, za dar od srca”

Krajem prosinca zaključeno je natjecanje iz ekologije naziva „Od starog novo, za dar od srca“.

Pokrenuo ga je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem motiviranja hrvatskih osnovnoškolaca i srednjoškolaca za stvaranjem originalnih poklona ili pak božićnih dekoracija.

No, naglasak je pritom bio na otkrivanju potencijala starih i odbačenih stvari, kako bi se iste moglo ponovno iskoristiti i od njih stvoriti nešto lijepo, ujedno smanjujući otpad.

Cilj je natječaja, dakle, bio educirati mlade o važnosti zaštite okoliša, te recikliranju i pravilnom gospodarenju otpadom, promovirajući tako zajednicu odgovornu za okoliš u kojemu živi.

Natječaju je prisustvovala i rovinjska Talijanska srednja škola s 4. razredom opće gimnazije pod vodstvom profesorice Virne Dalino Polo. Podijeljeni u dvije skupine, uz pomoć profesora Luke Nreke, učenici su pripremali predmete, kao i video prezentaciju istih, uz naslove „Nakon dobre kave“ i „Skok na kiosk“.

Prvo djelo plasirano je na drugo mjesto, a radnu skupinu činili su sljedeći učenici: Gaia Banko, Giovanni Battista Uggeri Michelini, Leonardo Piccinelli i Nathan Berto.

Fotogalerija