Accessibility icon
10.05.2018

U subotu 12. svibnja ekološka akcija čišćenja podmorja i plaža

Članovi rovinjskog Kluba podvodnih aktivnosti i ove godine organiziraju eko akciju čišćenja podmorja  i plaža, koja će se održati u subotu 12. svibnja. Podršku im pruža Grad, Turistička zajednica, Lučka uprava, Gradski odbor Crvenog križa, djelatnici Instituta «Ruđer Bošković», vatrogasci i izviđači.

Ovu tradicionalnu eko akciju tiskovnom konferencijom u srijedu 9. svibnja najavili su Odete Sapač, direktorica TZ grada, David Brattoni iz KPA Rovinj, Donald Schiozzi, ravnatelj Lučke uprave, dr.sc. Mirta Smodlaka Tanković iz Instituta «Ruđer Bošković», predstavnici CK Ana Čižič i Dajana Medić te su pozvali i građane da i oni sudjeluju u čišćenju plaža i obale.

Organizator akcije  David Battoni rekao je da su ovogodišnju akciju usmjerili na uvalu Valdibora i plažu Porton Biondi. Očekuje se sudjelovanje stotinjak sudionika iz Kluba podvodnih aktivnosti Rovinj i Ronilačkog kluba «Drava» iz Varaždina, a pridružit će im se i članovi Izviđačkog odreda «Tino Lorenzetto». Akcija počinje okupljanjem ispred  prostorija KPA Rovinj u 10 sati, odakle će sudionici brodicama biti prebačeni u luku Valdibora. Čišćenje podmorja i plaže Porton Biondi trajat će jedan sat, nakon čega slijedi povratak u klub i druženje.

Svoj doprinos akciji dat će i predstavnica Instituta «Ruđer Bošković» dr. sc. Mirta Smodlaka Tanković koja će pregledati prikupljeni otpad i napraviti evidenciju o tome što se sve baca u more i na obalu.

Fotogalerija