Accessibility icon
24.10.2019

U Rovinju Stručni skup Zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija

Rovinj je u četvrtak, 24. listopada ugostio Stručni skup Zavoda za prostorno uređenje jadranskih županija, posvećen prostornom planiranju i uređenju prostora, kojem su prisustvovali ravnatelji jadranskih zavoda i njihovi suradnici, državna tajnica Dunja Magaš, te pomoćnici ministra i načelnici iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Prisutne je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Marko Paliaga. Tom je prilikom podsjetio kako je Rovinj po četvrti put Šampion hrvatskog turizma.
“Primljena domaća priznanja, priznanja svjetskih časopisa i vodiča i institucija motivacija su za daljnji rast i razvoj urbane kvalitete ali i za daljnji rast, razvoj i ulaganja u zaštitu baštinjenih dobara jer mi svojim razvojem danas ne smijemo unazaditi planove budućih generacija”, naglasio je gradonačelnik te nadodao kako
turizam mora biti u funkciji podizanja kvalitete a ne kvantitete, u funkciji podizanja kvalitete komunalnih usluga, u funkciji podizanja kvalitete života naših građana i gostiju. “Planirani razvoj, kontrolirani razvoj, održivi razvoj – to nisu samo smjernice već i imperativ”.
Taj je trud prepoznao i Zavod za prostorno uređenje Istarske županije, čija se ravnateljica Ingrid Paljar obratila prisutnima, te pohvalila Grad Rovinj-Rovigno kao primjer drugim gradovima, dok je u ime Istarske županije pozdravnu riječ prisutnima uputio Josip Zidarić.
Savjetnice za prostorno planiranje Galena Grohovac i Dragana Marinić su zatim prisutnima predstavile razvojne programe Grada Rovinja.

Fotogalerija