Accessibility icon
22.09.2020

U Rovinju kreće 17. izdanje “Putevima rovinjskih delicija”

Rovinj i okolica će od 26. rujna do 3. listopada ponovno ugostiti brojne gurmane i ljubitelje autohtonih istarskih jela te vrhunske istarske kapljice. Naime, kreće novo izdanje gourmet eventa Putevima rovinjskih delicija.

U sklopu ove zanimljive gourmet priče brojni posjetitelji moći će uživati u raznim specijalitetima tradicionalne istarske kuhinje koje će za njih pripremati renomirani chefovi deset poznatih rovinjskih restorana.

Restorani koji ove godine sudjeluju su: Brancin Da Nino, Dream, Fortuna, Graciano, Kantinon, Santa Roma, La Perla, Štorija te Volley Ferata. Svi će gosti tako moći birati između ribljih i mesnih delicija koje će imati prilike kušati po promotivnoj cijeni od 120 kuna po meniju, s naglaskom na lokalnim namirnicama i pažljivoj pripremi.

Na meniju će se, između ostalog, naći i brudet s hobotnicom i gamberima, crni bigoli s grdobinom, srdele na savor, filet od divlje ribe u škartocu, te buzara od škampi i školjki s palentom, ali i lungić s vrganjima u crnom vinu i palenta te goveđi šugo s njokima od skute. Kako nema bolje kombinacije od dobrog vina i dobre hrane, tako će se uz ukusne zalogaje servirati i najbolja vina istarskih vinara.

Putevima rovinjskih delicija event je nastao u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinja te uz podršku Turističke zajednice grada Rovinja i turističke kompanije Maistra. Njegov je cilj kontinuirano obogaćivati ponudu Rovinja i Istre kao vrhunske gourmet destinacije, predstaviti domaćim i stranim gostima tradicionalne istarske specijalitete s naglaskom na sezonalnost namirnica, te biti jedan od snažnih motiva dolaska turista u Istru u posezoni.

Više informacija o ovom gourmet eventu moguće je pronaći na službenoj web stranici Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno.