Accessibility icon
30.01.2023

U Rovinjskom Selu krenule pripreme za maškarano ludilo

Prošlog je vikenda Rovinjsko Selo osvanulo u “maškaranom ruhu”, a svi koji su prošli glavnom cestom uočili su i kako je podignut tradicionalni Pust.

Za to su se pobrinuli članovi udruge “Seljanske maškare”, jedne od najstarijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Istri.

Ovogodišnja tema seljanskih maškara su gusari, točnije seljanski pirati, pa je prigodno i Pust gusar na svom gusarskom brodu.

Uslijedit će dva tjedna marljivog rada, od izrađivanja alegorijskih kola do drugih priprema, nakon čega sve kreće u subotu, 18. veljače s malim maškarama.

Ova maškarana povorka krenut će u 16:30 od škole pa sve do Doma kulture, a u njoj će sudjelovati polaznici DV Neven iz Rovinjskog Sela, mjesna OŠ Jurja Dobrile, ali i sva ostala djeca koja vole maškare i vole se maskirati.

Za njih je u Domu kulture organizirana prava maškarana zabava uz animatorice i DJ, a neće izostati niti brojne nagrade za najoriginalnije maske.

Glavni dan seljanskih maškara bit će utorak, 21. veljače kada će maškare čitavog dana obilaziti Rovinjsko Selo, da bi se navečer skupile također u Domu kulture gdje će se održati maškarani ples uz Malvazija Band i Replay Band. Tijekom večeri ponovno će se birati najoriginalnija maska, a osigurane su vrijedne nagrade.

Kraj maškara označit će tradicionalno spaljivanje Pusta i gozba fritajom, a održat će se idućeg dana, 22. veljače s početkom u 16 sati.

Sva događanja vezana uz ovogodišnje maškare održavaju se pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno, TZ Rovinj-Rovigno, Mjesnog odbora Rovinjsko Selo, te uz pomoć brojnih obrtnika.

Fotogalerija