Accessibility icon
20.04.2021

U nedjelju novo izdanje «Popolane»

Ovogodišnja Popolana u organizaciji Sportske zajednice grada Rovinj-Rovigno i uz potporu grada Rovinja –Rovigno, Turističke zajednice  i Maistre „Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma“ održat će se ove godine zbog pandemije  izazvane Covido-19 u drugačijim okolnostima   prijašnjih godina.

U nedjelju 25.travnja od 9-14 sati  na tri lokacije volonteri gradske organizacije Crvenog križa  (Trg M.Tita, Autobusna stanica i na Centeneru) uz poštovanje svih epidemioloških  mjera prodavat će  majice ovogodišnje Popolane.

Kao i sve ove godine i ovogodišnja  Popolana proteći će u znaku dobrote i humanosti. Sav prihod (daje se iznos po želji) od prodaje majica ići će za potrebe  liječenja naše petogodišnje sugrađanke Dijane Sabljak kojoj je nažalost dijagnosticiran tumor srca.

Sportski dio proteći će u samoinicijativnom  trčanju ,bicikliranju hodanju i plivanju po želji svakog pojedinca i koji će sam moći odrediti koju će dionicu kuda , koliko i kako  prijeći a rezultate i fotografije moći će  objaviti na Facebook stranici Od srca za  Didi.

Prva Popolana održana je  2007.g na inicijativu Saveza sportova grada Rovinja uz pomoć Grada Rovinja, Turističke zajednice i Maistre.

Cilj je, kao što se  u samom motu manifestacije navodi, promovirati sport, rekreaciju, odnosno općenito kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Grad Rovinj.

Paralelno uz sportsko – rekreativna događanja manifestacija se razvila u veliku humanitarnu akciju pod nazivom „1+1=milijuni koraka“ pri čemu se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije.

U 2008. godini opremljen je informatičkom opremom prostor gradskog Društva osoba s posebnim potrebama, u 2009.g nabavljena su četiri ortopedska kreveta za štićenike doma za starije i nemoćne osobe „D.Pergolis“ Rovinj, u 2010.  prikupljena sredstva iskorištena su za nabavu radnih stolova za rad s autističnom djecom i pokrivanje troškova cjelogodišnjeg rada defektologa za rad s autističnom djecom. U 2011.g. prikupljena sredstva utrošena  za nabavku invalidskih kolica i pokretnih stepenica za potrebe članova Društva osoba s invaliditetom Rovinja. ,a u ostalim godinama  prikupljena  su sredstva utrošena su za potrebe članova Društva osoba s invaliditetom Rovinja.

Cilj ove manifestacije osim promocije sporta, zdravog načina života,  popunjavanja turističke ponude i sudjelovanja na sportskim nadmetanjima je i senzibilizacija javnosti za volonterskim radom i uključivanjem što više ljudi u humanitarne akcije s ciljem promicanja zajedništva i suradnje.

Osim sportskog karaktera  i humanitarnog karaktera  Popolana je bitna i za  promociju grada sa naglaskom na prirodne ljepote i očuvanu prirodu čime se grad Rovinj doista može pohvaliti.

Da bi pokazali da je mogućnost sporta otvorena svima i ove godinu želimo pokazati da Rovinj ima mogućnosti i za takve manifestacije te da sport nema granica.