Accessibility icon
16.08.2023

U Multimedijalnom centru u tijeku izložba Aleksandra Garbina

Ovog je ponedjeljka u Multimedijalnom centru Rovinja-Rovigno, a u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja-Rovigno, otvorena samostalna izložba Aleksandra Garbina.

Garbin je diplomirani kipar, te istaknuti i nagrađivani rovinjski umjetnik koji od osamdesetih godina prošlog stoljeća igra aktivnu ulogu u stvaranju kako istarske, tako i hrvatske suvremene likovne scene.

Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a među nagradama izdvajamo čuvenu “Pollock-Krasner” foundation nagradu koju je primio 2005. godine.

“Garbinova umjetnost (…), između ostalog, predstavlja i specifičan autentično – intimni kozmos koji problematizira prostor, međuprostor i ne-prostor. Garbin tvrdi da je svaki prostor odvojen granicom, te da je istodoban s ne-prostorom, a tu granicu naziva Area neutra. (…) Na ovoj je izložbi Area neutra zaposjela imaginarne kozmičke prostore stvarajući jedan od mogućih Garbinovih Univerzuma, tih posebno personaliziranih artificijelnih tvorevina koje autor permanentno gradi i mijenja od izložbe do izložbe, a njihovo formalno ishodište nalazi u povijesnim Wunderkammerima”, piše povjesničar umjetnosti Mladen Lučić, kustos ove izložbe.

Samostalna izložba otvorena je do 28. kolovoza.

Fotogalerija