Accessibility icon
10.07.2018

U Bolnici “Prim.dr. Martin Horvat” otvorene specijalističke dječje ambulante

U utorak 10. srpnja u Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju «Prim. dr. Martin Horvat» svečano su otvorene specijalističke dječje ambulante. Brojnim gostima, među kojima su bili predstavnici riječke Dječje bolnice Kantrida na čelu sa voditeljem Odjela fizikalne terapije Darkom Kraguljcem i Mirjam Brenčić, ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić te ortoped rovinjske bolnice ujedno i voditelj dječjih ambulanti u rovinjskoj Bolnici Oleg Nikolić, kao i djelatnici Bolnice, obratili su se ravnatelj doc.dr.sc. Marinko Rade, predsjednica Udruge «Hoću mogu» Klarisa Radoš Matijašić, gradonačelnik dr. sc. Marko Paliaga i župan Valter Flego.

Ravnatelj Marinko Rade zahvalio se Udruzi «Hoću mogu» koja je prije dvije godine pokrenula inicijativu uređenja specijalističkih dječjih ambulanti u Bolnici, u što je uloženo 200.000,00 kuna. Naglasio je da je nakon 50 godina stanke Bolnica počela širiti svoju djelatnost i na najmlađe pacijente koji ubuduće neće više morati putovati na preglede u Rijeku, Zagreb i druge bolničke centre.

“Otvaranje  i opremanje ambulanti unutar rovinjske Bolnice imat će višestruke prednosti, a među najvažnijima su smanjenje liste čekanja na ortopedski i fizijatrijski pregled djece sa neurorazvojnim poremećajem te na fizikalnu terapiju” – rekao je dr. Marinko Rade.

Uz zahvalu Županiji,  KBC-u Rijeka i svima koji se pomogli u realizaciji ovog važnog projekta, dr.sc. Marko Paliaga naglasio je da je Bolnica podignuta na visoku razinu zahvaljujući ravnatelju Marinku Radi i njegovim suradnicima. Obnovljena je infrastruktura, uređena Bolnica i otvorena terapeutska plaža, a na redu je izgradnja novog bazena i uređenje parka.

Pregledi u specijalističkim dječjim ambulantama vršit će se subotom uz sudjelovanje specijalista Dječje bolnice Kantrida.