Accessibility icon
16.04.2021

Svečani prijem za strijelkinju Zlatku Hlebec

Danas, 16. travnja, u prostorijama Grada Rovinja-Rovigno održan je svečani prijem za Zlatku Hlebec, strijelkinju Streljačkog kluba Rovinj, koja se s prvenstva Hrvatske u sportskom streljaštvu u disciplini zračni pištolj seniorke u Rovinj vratila „okićena“ brončanom medaljom.

„Uvijek smo ponosni kada netko od naših sportaša postigne određeni rezultat, a državna medalja u streljaštvu zaista dugi niz godina nije došla u Rovinj. Ponosni smo tim više što se pokazalo kako dugoročno ulaganje u sportsku infrastrukturu, pri čemu u ovome slučaju mislim na izgradnju streljane na Turnini i obnovu prostora rovinjskog Streljačkog kluba, rezultira izvrsnim sportašima i njihovim iznimnim uspjesima“, ovom je prilikom izjavio gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga.

Važnost ovog projekta naglasio je i Moris Popović, predsjednik Streljačkog kluba Rovinj, ujedno i tajnik Streljačkog saveza Istarske županije i vršitelj dužnosti direktora reprezentacije Hrvatskog streljačkog saveza.

„Grad Rovinj-Rovigno prepoznao je potencijal ovdašnjeg Streljačkog kluba i njegovih strijelaca, što je prije nekoliko godina i dokazao započevši ovaj značajan projekt u suradnji s rovinjskom Sportskom zajednicom i samim klubom. Nakon prvih nacrta i svih faza dokumentacije, započelo je s ovom dugogodišnjom investicijom u dogradnju i rekonstrukciju streljane na Turnini. Nadamo se kako će projekt biti dovršen ove godine kako bismo mogli započeti s intenzivnijim treninzima“, navodi.

U ime Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno, Roberto Krevatin je na spomenutom uspjehu čestitao svim prisutnima: samoj strijelkinji, njezinom treneru Goranu Matoševiću, kao i Morisu Popoviću.

Inače, Zlatka Hlebec streljaštvom se bavi još od devete godine. Osim bronce na prvenstvu Hrvatske, prošle je godine osvojila finale Kupa Hrvatske, a na istome događanju 2018. godine održanom u Rovinju osvojila je srebrnu medalju. Sada su pred njom pripreme za Europsko prvenstvo u Osijeku, nakon kojih će Izvršni odbor odlučiti o sastavu reprezentacije, stoga joj želimo puno sreće i uspjeha.