Accessibility icon
01.04.2021

Stožer CZ poziva na dodatan oprez tijekom Uskrsa

Obzirom na prethodno zabilježen porast slučajeva zaraze koronavirusom nakon blagdana, Stožer Civilne Zaštite Grada Rovinja-Rovigno pozvao je na dodatan oprez tijekom Uskrsa.

Stoga je temeljem ukazanih potreba i pogoršane epidemiološke situacije na lokalnoj razini, a u svrhu sprječavanja i suzbijanja epidemije, donesena odluka o pojačanom nadzoru svih  ustanova, trgovina i ugostiteljskih i drugih objekata sa većom fluktuacijom ljudi, u provođenju propisanih protuepidemijskih mjera, dostupnih  dezinfekcijskih sredstava, upozorenja na epidemiju, pridržavanja fizičke distance, upotrebe zaštitne maske i ostalih mjera u svim zatvorenim prostorima.

Također, izdana je preporuka da se uspostavi i dostavi Stožeru CZ Grada informacija o  Info punktu IDZ-Dom zdravlja Rovinj sa 24 sata dostupnim kontaktima ( telefoni, mail adrese )  radi redovnog kontakta sa pacijentima koji su pozitivni na Covid-19, kojima je preporučena samoizolacija, te  je potreban redovni nadzor  od strane liječnika, kao i sa konkretnim podacima o dostupnim mogućnostima testiranja i cijepljenja za sve osobe koje se nalaze na području Grada.

Na ulazu u gradske ustanove, posebice škole, vrtiće, trgovine i druge objekte sa fluktuacijom ljudi, uz dezinfekcijska sredstva i upozorenja na epidemiju, preporuča se postavljanje mjerača tjelesne temperature, te da se pojača  čišćenje, dezinfekcija i provjetravanje radnih prostora.

Građani koji se nalaze u samoizolaciji, a koji nemaju kome povjeriti nabavku namirnica ili ljekova mogu se obratiti Gradskom društvu Crvenog križa na telefonskim brojevima 052/ 811-105; 099/4386220 i 099/4386219. U njihovom je uredu, ulica De Amicis 11a, moguće dobiti kirurške maskice i dezinficijens.

Gradski Crveni križ je krenuo i s edukacijom šestero članova interventnog tima koje bi za 2 tjedna trebale završiti s obukom.