Accessibility icon
26.04.2018

SŠ Zvane Črnje – Dani medijske pismenosti

U sklopu Dana medijske pismenosti, 19. travnja 2018., učenici SŠ Zvane Črnje Rovinj-Rovigno posjetili su redakciju Novog lista u Rijeci.

Sudjelovali su učenici 1., 3. i 4. razreda (Andrea Butući, Karla Sertić, Marta Boljunčić, Alexia Radetić, Lana Peričić, Eugen Sattolo, Rita Rumboldt, Luka Triska, Majda Kenjar i Iva Smoković) u pratnji profesorica M.Ilić Budicin i K. Macuka.

Učenici su imali prilike razgovarati s glavnim urednikom Edijem Prodanom o novinarskom zanatu i načinu rada novina kao i o budućnosti tiskanih medija. Prošetali su redakcijom, razgovarali s novinarima, grafičkim urednikom i urednikom tiska te su saznali kako pronalaze teme. Glavni urednik ih je uz ostalo proveo i kroz tisak iz kojeg se izvozi ne samo Novi List, već i La Voce del Popolo, Zadarski list i Glas Istre.

Dane medijske pismenosti organizirali su Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture te Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u suradnji s brojnim partnerima i vodećim medijskim kućama.

Učenici su stekli vrijedno i zanimljivo iskustvo, a kako im je rekao glavni urednik Edi Prodan: Novine bi trebale biti spas za ljude koji se nađu u slijepoj ulici.