Accessibility icon
17.01.2019

Službeno potpisivanje Predugovora o međusobnim pravima i obvezama radi izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticajne stanogradnje

Danas je u Gradu Rovinju održano službeno potpisivanje Predugovora o međusobnim pravima i obvezama radi izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticajne stanogradnje.

Na službenom potpisivanju bili su gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, koji je rekao kako ovako mlade obitelji, uz niže kamate, do stanova dolaze znatno povoljnije. Naime, metar kvadratni stana može stajati maksimalno 1 200 eura dok se, pri tom, kvaliteta same izgradnje ne dovodi u pitanje.

U Rovinju se, u idućih godinu do godinu i pol dana planiraju izgraditi tri zgrade; a svaka će sadržavati šest stanova. Grad se, rekao je gradonačelnik Paliaga, uključuje izgradnjom cestovne i sve potrebne infrastrukture te osiguranjem zemljišta za gradnju.

Gradskim je vlastima u Rovinju plan u narednom razdoblju na Štangi za istu namjenu od privatnih vlasnika otkupiti još nekoliko građevinskih zemljišta, otkrio je danas gradonačelnik Marko Paliaga, jer 18 stanova koji će se uskoro graditi, ni blizu ne zadovoljavaju sve potrebe stambenog zbrinjavanja mladih rovinjskih obitelji. Naime, za buduće 3 zgrade prijavilo se čak 192 potencijalnih vlasnika stanova.

Kroz ovaj program u Rovinju su dosad uspješno realizirana već dva ovakva projekta na istoj lokaciji. Do ljeta trebala bi biti ishodovana građevinska dozvola te će se potom krenuti u postupak javne nabave za izvođača radova.

 

(Tekst preuzet s portala istrain.hr)