Accessibility icon
11.02.2023

Šarene maske prošetale rovinjskim trgom

U Rovinj se nakon dvije godine vratila tradicionalna karnevalska povorka u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja-Rovigno, uz pokroviteljstvo Grada Rovinja-Rovigno i sponzore Crveni križ i Maistru.

Gradom je tako ove subote zavladalo šarenilo, a u veseloj povorci sudjelovali su rovinjski vrtićarci, osnovnoškolci i srednjoškolci, uz rovinjske mažoretkinje i Limenu glazbu, te Društvo osoba s invaliditetom.

Raznoliki kostimi prizvali su proljeće, pa su tako sugrađani na glavnome gradskom trgu dočekali sunca, tratinčice, bubamare, pčelice, jagode, žabe, a trgom su se prošetali i likovi iz bajki.

Nakon što su se mališani predstavili publici, veselje se nastavilo uz suđenje vještici. Viecia Batieca proglašena je krivom za svo zlo koje se događalo proteklih godina, da bi se zatim svi sudionici povorke skupili podno pozornice kako bi uhvatili slatkiše za sreću.

Za kraj, djelatnici Crvenog križa Rovinj-Rovigno, dijelili su sugrađanima čaj i kolače.

Maškarano ludilo nastavlja se idućeg vikenda u Rovinjskom Selu, kada su u subotu, 18. veljače na redu male maškare, a glavni dan seljanskih maškara bit će 21. veljače.