Accessibility icon
04.10.2023

Rovinjski vrtići i škole obilježavaju Dječji tjedan

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Marko Paliaga, njegov zamjenik David Modrušan te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević ovih su dana u posjeti rovinjskim vrtićima i osnovnim školama kako bi djeci podijelili prigodne poklone.

 

Prilika je to i za sastanak s ravnateljima školskih i predškolskih ustanova, kako bi se pobliže upoznale njihove potrebe, ali i njihov rad i planovi u tekućoj školskoj godini.

 

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca”, a Grad Rovinj-Rovigno, zajedno sa odgojno obrazovnim ustanovama, se već uobičajeno uključuje u obilježavanje istog raznim aktivnostima za djecu.

 

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Kazalištu Gandusio organizirane su razne projekcije i kazališne predstave.

 

U Kazalištu Gandusio, za djecu  5.-6.-7. razreda održana je tako Kazališna predstava „Bijeli klaun“ u produkciji Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ iz Zagreba. Danas je za 8. razrede na programu film „Moje neobično ljeto s Tess“, dok je u petak, za djecu predškolskog uzrasta i učenike 1. razreda osnovnih škola organiziran ciklus animiranih kratkometražnih filmova „Balthazar“. U ponedjeljak, 9. listopada, za 2.-3.-4. razrede osnovnih škola održati će se Kazališna predstava  „Nevidljivo“ u produkciji Teatra Tirena iz Zagreba.

 

Sve su predškolske i osnovnoškolske ustanove ovoga tjedna priredile razne prigodne aktivnosti, a u sklopu Dječjeg tjedna organizirane su i edukativne posjete te satovi plivanja u novootvorenom gradskom bazenu u kojima će polaznici vrtića moći uživati i tijekom zimskih mjeseci.

Fotogalerija