Accessibility icon
11.03.2021

Rovinjski Stožer apelira na strože pridržavanje mjera

Posljednjih smo dana svjedoci naglog pogoršanja broja novozaraženih virusom Covid-19 poglavito na državnoj razini, ali i županijskoj.

Stoga je Stožer civilne zaštite Grada Rovinja-Rovigno odlučio uputiti apel građanima te svim pravnim subjektima da strože pripaze na pridržavanje epidemiološkim mjerama kako ne bi došlo do dodatnog porasta slučajeva zaraze.

«Već duže vrijeme nismo imali dvoznamenkasti broj novih slučajeva u Istri kojeg trenutno bilježimo, a nama bliske županije s pojavom novih sojeva virusa bilježe čak troznamenkasti broj novooboljelih. Takva situacija zahtjeva dodatan oprez, naročito ako uzmemo u obzir pogoršanje s kojim se ovih dana suočava susjedna nam Italija. Stoga ovaj porast moramo zaustaviti u samom začetku kad je lakše kontrolirati širenje virusa» izjavili su gradonačelnik marko Paliaga i načelnik lokalnog Stožera Evilijano Gašpić.

«Cilj je prvenstveno da obuzdamo broj novooboljelih u našem gradu, ali i da sačuvamo povoljnu situaciju kako bi naši ugostitelji i poduzetnici mogli nastaviti s radom».

Stoga, mole sve građane da i dalje izbjegavaju veća okupljanja te da se pridržavaju fizičke distance, a ugostitelje da se pridržavaju mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te da poštuju razmaka od 3 metra među stolovima.

Iz Stožera također apeliraju na rad škola po modelu koji trenutno mogu osigurati uz suglasnost osnivača.