Accessibility icon
24.08.2018

Rovinjska noć – 1. rujna 2018.

Rovinjska noć, tradicionalna je zabavna manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koju već više od 55 godina organizira gradska Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada Rovinja. I ove je godine za građane Rovinja i njihove goste pripremljen atraktivan muzički program – svojevrsna glazbena poslastica za ljubitelje glazbe koji će se odvijati na gradskoj rivi.

Posebna glazbena atrakcija Rovinjske noći je koncert jednog od najuspješnijih bendova svjetske glazbene scene, UB40, koji od 2013. godine nastupa pod imenom UB40 featuring Ali, Astro i Mickey, budući da se radi o originalnoj postavi tog engleskog pop reggea banda  kojeg čine pjevač Allistair Ian Campbell, reper Astro te klavijaturist Mickey Virtue. Kako bi proslavili 40 godina uspješne karijere krenuli su na svjetsku turneju “A Real Labour Of Love – 40th Anniversary Tour”, a vjerna publika i nove generacije ljubitelja njihove glazbe imat će ih priliku slušati  u  Hrvatskoj,  u Rovinju.  Legendarna grupa je ove godine objavila  19. album “A Real Labour Of Love” koji je oduševio publiku i kritiku te već u prvom tjednu zasjeo na drugo mjesto liste najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji. Na slavljeničkoj turneji, na kojoj će, kako kažu, uz nove, izvesti svoje najveće hitove, odradit će više od stotinjak nastupa, a pratit će ih osmeročlani reggae bend.

UB40 featuring Ali, Astro i Mickey originalni su članovi i okosnica UB40 benda, koji je u bogatoj karijeri prodao više od 70 milijuna albuma, 50 singlova osvojilo je svjetske top liste, četiri puta bili su nominirani za Grammy za najbolji reggae album te za Brit Awards, a njihovi prvi hitovi poput “(I can’t help) falling in love with you”, “Kingston Town”, “Red, red wine” i danas su rado slušani.

Zabavni program Rovinjske noći započet će na glavnom gradskom trgu u 21,30 sati nastupom domaće grupe Party band, nakon čega slijedi nastup banda UB40 featuring Ali, Astro i Mickey. Na trgu Riviera od 21,30 sati izmjenjivati će se grupe Energy band i Master band.

Tradicionalni  vatromet u trajanju od 15 minuta održati će se u 23,00 sati.

Zabavni program će biti popraćen bogatom gastronomskom ponudom u organizaciji Maistre, Udruge Agrorovinj i Kuće o batani.