Accessibility icon
25.06.2021

Predstavljena zbirka pjesama “Skini mi bako zvijezde”

Sinoć je u rovinjskom Multimedijalnom centru predstavljena knjiga pjesama “Skini mi bako zvijezde” autorice Jelene Solomun.

Čast otvorenja ove pjesničke večeri imala je upravo lektorica zbirke, umirovljena profesorica književnosti i filozofije, Branka Rajčević, koja je to učinila pročitavši „Pjesmu Ivani“.

Zbirka je nastala tako što je autorica, baka Jelena, dogodovštine i razgovore sa svojom unukom Mašom prenijela u stihove, stoga se zapravo radi o biografskoj zbirci koja je ujedno uistinu poučna. Posvećena je, naravno, upravo Maši, koja je također prisustvovala ovom predstavljanju.

Tijekom večeri, stihove iz knjige publici su prenijele učiteljica hrvatskog jezika Osnovne škole “Vladimira Nazora” Rovinj, Dejana Tavas i njezina učenica sedmog razreda, Sara Funcich.

Pročitale su tako pjesme “Rodila se Maša”, “Moja unuka Maša”, “Naša klupa”, “Prvo kazalište”, “Ostat ću mlada” i pjesmu koja krasi i sam naslov zbirke, “Skini mi bako zvijezde”.

Zbirku je ilustrirala tada petnaestogodišnja Gaia Taratina iz Peroja, koja trenutno završava drugi razred Srednje tehničke škole u Puli. Pjesme je po ciklusima uredila Vesna Milan, dok je na zbirci surađivala Nevenka Uljanić Degobbis, poznata i nagrađivana pjesnikinja. Za grafičko oblikovanje i tisak zaslužna je Tiskara Nova iz Galižane.

Večer je završila uz prigodnu podjelu cvijeća i zahvale Jelene suradnicima na ovoj knjizi, među kojima i Gradu Rovinju-Rovigno te njegovom gradonačelniku Marku Paliagi na podršci u realizaciji ovog ugodnog druženja u prostoru Multimedijalnog centra.

Fotogalerija