Accessibility icon
02.06.2017

PREDSTAVLJENA KNJIGA “l´ARIA DI BOG” DARIJA FERTILIJA

Književna večer u Zajednici Talijana «Pino Budicin»

U Zajednici Talijana “Pino Budicin” u srijedu 31. svibnja održana je promocija knjige “L´aria di Bog” istaknutog talijanskog književnika, publiciste i novinara “Corriera  della sera” Darija Fertilija. Pored autora,  o njemu i njegovom obimnom stvaralačkom opusu govorila je i novinarka Rosanna Turccinovich Giuricin.
To je priča o odrastanju na otoku Braču u malom mjestu Pučišće, gdje je pisac rođen i gdje je mali dječak Gaston ostavljen kod tete pošto mu je majka završila u bolnici. Glavni lik (alter ego pisca) čitatelja upoznaje sa strahovima djetinjstva, kao što je dječji strah od mraka ili da će nas napustiti roditelji. Sve te strahove utjelovljuje čudovište Crni Bog koji prati malog Gastona kroz njegov pakao. Pojavljuju se i  Disnyevi likovi koji ga vode prema svjetlosti, roditeljima  i Bijelom Bogu.
Priča je  inspirirala i glazbene kompozicije “L´ARIA DI BOG” Claudija Basentinija i “Los maines del´amur” Alessija  Bernardija.
Uz projekciju ilustracija Fabija Sironija, ilustratora u listu “Corriere della sera”, posjetitelji su poslušali i navedene kompozicije.

Fotogalerija