Accessibility icon
11.09.2019

Predstavljen bogat program za Dan grada i blagdan sv. Eufemije

Na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavljen je bogat program uoči Dana grada i blagdana sv. Eufemije, a predstavili su ga dogradonačelnik Marino Budicin, pročelnica Edita Sošić Blažević, tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja, Roberto Krevatin, ravnateljica POUR Dubravka Svetličić i predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja, Maura Čabran.

PETAK, 13. RUJNA

Glavni dio programa za Dan grada i blagdan sv. Eufemije, zaštitnice Rovinja, ove je godine koncentriran na četiri dana, a započinje ovog petka u 12 sati, tradicionalnom svečanom sjednicom Gradskog vijeća koja će se održati u Multimedijalnom centru.

Program prvoga dana nastavlja se u 16 sati i to na dvije lokacije. Na bazenu “Delfin” igrat će se vaterpolo turnir, dok će u Domu kulture započeti razna predavanja u sklopu prvog Dana mladih Istarske županije.

U večernjim satima posjetitelje u crkvi sv. Franje s početkom u 20:30 očekuje klavirski recital Chiare Bertoglio, čiji je organizator Zajednica Talijana “Pino Budicin”, dok će zabavni program, također u sklopu Dana mladih, započeti u 21 sat na glavnom gradskom trgu uz Night Express i DJ So’Chic.

SUBOTA, 14. RUJNA

Sljedećeg dana, u subotu, 14. rujna, program se nastavlja u sportskom duhu. Naime, na “Delfinu” će se igrati vaterpolo turnir u 10 sati, da bi u 18 sati uslijedila utakmica povodom 70. obljetnice vaterpolo kluba. U dvorani “Gimnazija” od 10 pa sve do 18 sati igrat će se 23. Međunarodni odbojkaški turnir seniora. Također u 10 sati na streljani će započeti i Kup grada u streljaštvu, a na Villas Rubinu u 10:30 održat će se 21. Plivački maraton “Sv. Eufemija”.

Osim toga, cijelog će dana posjetitelji moći razgledati Mali sajam starina na Trgu brodogradilišta, dok će u večernjim satima, točnije u 20 sati, biti upriličeno otvorenje izložbe fotografija u Photo Art Gallery “Batana”, povodom 65 godina bavljenja fotografijom autora Virgilia Giuricina.

Subotnja je večer rezervirana za pregršt muzike i zabave. Smotra zborova Sv. Eufemiji održat će se tako u crkvi sv. Eufemije u 20:30. Na Trgu maršala Tita, pak, posjetitelje očekuje bogat program već od popodnevnih sati. U 17 sati sve će krenuti festivalom “Hook&Cook”, kada u Rovinj dolazi chef David Skoko. Sat vremena kasnije, zahvaljujući Agrorovinju, građani i turisti imat će priliku vidjeti tradicijsku preradu grožđa, da bi se u 19 sati sve nastavilo rovinjskim festivalom vina. U 20 sati na pozornicu stupaju Gustafi, nakon kojih u 22 sata dolaze Koktelsi.

NEDJELJA, 15. RUJNA

Nedjeljno je jutro tradicionalno rezervirano za manifestaciju pod nazivom “Od punte do punte morem i kopnom”, a start je na Škarabi u 9 sati. Na malome će se molu, od 11 do 13 sati na štandu “Kuća o batani” dijeliti besplatne sardele, a na glavnome će trgu nastupiti mažoretkinje, te će se u 12 sati dočekati sudionici “Od punte do punte”, kao i maratonac Sandi Mužina s prijateljima koji će na svoj put krenuti iz Bala. Povrh svega, zainteresirani su pozvani da se najave u Eko muzej Batana kako bi u nedjelju od 10 do 13 sati mogli isprobati besplatnu vožnju batanom. Također u jutarnjim satima, na starom će se željezničkom kolodvoru u 9 sati održati “Drugo podvodno hodočašće” koje organizira KPA Rovinj.

U večernjim satima u Multimedijalnom centru bit će predstavljena monografija “Virgilio Giuricin – Pamćenje kroz vrijeme”, s početkom u 19 sati. U isto vrijeme u Zajednici Talijana održat će se tradicionalna “Serata in famiglia”. Na glavnom se trgu nastavlja drugi dan “Hook&Cook” festivala, ali i Craft Beer Fest u 17 sati, dok će sve upotpuniti glazbeni program koji započinje u 19 sati uz Big Wave, The Link 20, Party Band i Master Band, dok u 21 sat scenu preuzimaju Ballbreakers AC/DC Tribute Band.

PONEDJELJAK, 16. RUJNA

U ponedjeljak, 16. rujna, u crkvi sv. Eufemije održat će se četiri svete mise, u 8, 11 i 18 sati, te u 9 sati na talijanskom jeziku.

Jutro i popodne predviđeni su za razna sportska događanja. U “Kantinonu” u 10 sati igrat će se turnir briškule i trešete. Na glavnom trgu u 11:30 slijede Dan dječjeg tenisa, Mini turnir u košarci i Kup grada u mini rukometu za djecu, zatim u 12 sati Kup grada u veslačkim ergometrima, u 12:30 Karate demonstracija, Kup grada u mini rukometu, Turnir u mini odbojci, Mali turnir u nogometu, a završava u 13 sati s Judo demonstracijom. Osim toga, na kamenolomu će se u 17 sati održati sportsko penjanje.

Spomenimo i kako će građani i ostali posjetitelji od 10 do 17 sati moći isprobati delicije Gastro kutka Sv. Eufemija također na glavnome trgu, koje omogućava Udruženje obrtnika grada Rovinja.

Ova će proslava završiti glazbenim programom. U 19:30 na Trgu maršala Tita, održat će se koncert ženske klape “Teranke”, dok u 21:30 Rovinj zabavljaju Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

 

 

 

Fotogalerija