Accessibility icon
17.10.2018

Potpisani ugovori o kreditiranju poduzetnika i obrtnika

U srijedu 17. listopada gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec., direktorica Privredne banke Zagreb Zdravka Cukon i predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Miro Dodić potpisali su Ugovor o kreditiranju poduzetnika i obrtnika sa područja grada. Ukupni kreditni fond  iznosi 15 milijuna kuna, a Grad će mjesečno subvencionirati kamate na odobrene kredite za što je u proračunu za ovu godinu osigurano 80.000 kuna.

Kako je  naglasio gradonačelnik Paliaga, cilj potpisanog programa je poticanje razvoja malog poduzetništva i obrtništva, naročito proizvodnih i uslužnih djelatnosti.  Do sada je devet poduzetnika potpisalo sa Gradom ugovore o ulaganju u poduzetničku zonu, a u pripremi su još tri.

Prednost prilikom odobravanja kredita imaju poduzetnici koji obavljaju proizvodne i uslužne djelatnosti, ulažu u nove tehnologije, izvoze, zapošljavaju i ulažu u deficitarna zanimanja.

Pročelnica  za gospodarstvo Martina Čekić Hek napomenula je da će kompletan tekst programa kreditiranja sa uvjetima i postupkom odobravanja kredita biti objavljen već danas na službenim stranicama Grada.

Fotogalerija