Accessibility icon
16.07.2020

Posjetite novi sajam Mercatino

Novi ovogodišnji sajam “Mercatino” u organizaciji REkreatora po drugi je put zašarenio gradsku rivu. Umjetnici i kreativci danas od jutarnjih sati sa smješkom dočekuju svoje posjetitelje na Obali Pina Budicina, gdje će njihovi štandovi biti postavljeni sve do 22 sata.

Ovaj sajam, čije je prvo izdanje održano prošlog četvrtka, okuplja male proizvodne obrte, udruge, umjetnike i kreativce sa željom da građanima i posjetiteljima Rovinja približi domaća i hand made proizvodnja.

Nastao je na inicijativu brojnih lokalnih proizvođača, a u ponudi sajma nalaze se razni proizvodi manufaktura – različiti unikatni uporabni i dekorativni predmeti, suveniri, nakit, prirodna i ručno rađena kozmetika, proizvodi od lavande i ostali lokalno proizvedeni proizvodi.

Od znanog “Artistica” koji je rezerviran prvenstveno za umjetnike, “Mercatino” ima nešto širi koncept, pa su tako dobrodošli proizvodi poput maslinovog ulja, lavande, meda i drugih.

Iz REkreatora navode kako su sretni što su unatoč korona-krizi uspjeli iznjedriti novitet koji će osvježiti rovinjsku ponudu. Interes posjetitelja je velik, a ideju su odlično prihvatili i izlagači, kojih za sada ima desetak, no svakome se terminu pridružuju novi.

Sajam se održava svakog četvrtka do kraja srpnja, a prijave su i dalje moguće, pa tako zainteresirani za izlaganje mogu poslati upit na: mercatino.rovinj@gmail.com.

Fotogalerija