Accessibility icon
18.02.2019

Plivači Matija Mužina i Nikka Brajković sportaši su godine

Ovog je ponedjeljka već tradicionalno održana svečanost dodjele nagrada najboljim sportašima, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima i to u 11 kategorija. Dvoranu Multimedijalnog centra ispunili su mnogi uvaženi gosti, priznati sportaši i sportski djelatnici, kao i svi ljubitelji sporta.

Armando Vičić, predsjednik Sportske zajednice Grada Rovinja tom se prilikom zahvalio Gradu na sredstvima kojima omogućuju funkcioniranje 32 sportske udruge i njihovih 1840 članova koji djeluju u Rovinju.

Među brojnom i jakom konkurencijom najboljim je sportašem proglašen plivač Matija Mužina, osvajač 17 Državnih odličja na dva Državna prvenstva Hrvatske u 2018. godini te član Juniorske reprezentacije Hrvatske. Najboljom sportašicom pokazala se također plivačica Nikka Brajković, višestruko nagrađivana na Državnom prvenstvu Hrvatske u različitim disciplinama.

Nadalje, za najbolju žensku ekipu proglašene su seniorke Ženskog rukometnog kluba Rovinj koje su zaslužile osmo mjesto u Drugoj Hrvatskoj rukometnoj ligi u sezoni 2017./2018. Najbolja je muška ekipa ona Odbojkaškog kluba Rovinj koja je u Prvoj Hrvatskoj odbojkaškoj ligi osvojila prvo mjesto i time osigurala ulazak u Superligu.

Također, proglašene su mlade nade do 14 godina koje čine Toni Crnković iz Plivačkog kluba “Delfin”, Sara Vudrag iz Veslačkog kluba “Arupinium”, David Jurić iz Nogometnog kluba Rovinj, Anđela Radeta iz Košarkaškog kluba Rovinj, kao i najmlađe kadetkinje Ženskog odbojkaškog kluba “Rockwool”.

Najperspektivniji sportaši od 14 do 18 godina jesu Manuel Herak iz Plivačkog kluba “Delfin”, Tea Paris iz ŽOK-a “Rockwool” i Melani Jurković iz Košarkaškog kluba, te Ženska kadetska ekipa Košarkaškog kluba.

Titulu najbolje sportske trenerice odnijela je Bojana Bolković, trenerica Plivačkog kluba “Delfin”, dok je najboljim sportskim djelatnikom proglašen dugogodišnji član Izvršnog odbora Ženskog odbojkaškog kluba “Rockwool”, Zoran Relić.

Najbolji su veterani Denis Fatorić iz Teniskog kluba “Sunny” i odbojkaška ekipa “Marea” – društvo sportske rekreacije.

U kategoriji jubileji priznanje dobivaju Streljački klub “Lovac” Rovinj za 35 godina neprekinute i vrlo uspješne aktivnosti. Priznanje za 15 godina neprekinute i vrlo uspješne aktivnosti dobiva i karate klub Rovinj, a već 10 godina s nama je i Teniski klub “Sunny” Rovinj.

Posebna pohvala išla je Školskom sportskom društvu “AD ASTRA” iz Talijanske srednje škole, dok su posebna priznanja uručena Emilu Nimčeviću i Elvisu Poljaku za spašavanje ljudskog života i to na utakmici Malonogometne lige Grada Rovinja.

Na ovogodišnji se natječaj za izbor najboljih u sportu prijavilo osamnaest sportskih udruga sa svojim kandidatima. Večer su uveličali Klapa Valdibora, ali i polaznice rovinjskog Glazbenog laboratorija, a tijekom svečanosti predstavljene su i dvije poznate rovinjske manifestacije, Popolana i Od punte do punte – morem i kopnom.

“Kao gradonačelnik grada sa dugogodišnjom sportskom tradicijom, ponosan sam na sve sportaše i njihove trenere. Svojim trudom i radom kao i vrhunskim rezultatima promoviraju sport i naš Rovinj koji broji preko 1800 sportaša koji djeluju kroz 32 sportske udruge. Čestitam od srca svima na uspjehu.” – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.