Accessibility icon
19.05.2020

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Rovinjštine

Jučer je, u Sali za sastanke Gradske uprave održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Rovinja-Rovigno i Općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj.

Na sjednici je, osim aktualnog stanja predstavljen i sažetak provedenih aktivnosti od prve pojave koronavirusa u Istri do danas.

Kako je izvijestio predsjednik Stožera Evilijano Gašpić, od 20.03. izvršeni su izvidi u cilju sprječavanja okupljanja i socijalnog kontakta građana, te su tako u kontroli naseljenog područja i prigradskih naselja komunalni redari odradili ukupno 1468 sati, dok su vatrogasci i volonteri JVP Rovinj-Rovigno proveli 708 sati u kontroli naseljenog područja grada i općina Rovinjštine.

Za kontrolu provedbe mjera na moru bila je zadužena Lučka uprava koja broji 64 odrađenih sati na terenu, dok su djelatnici Šumarije Rovinj-Rovigno proveli 106 sati u kontroli šumskog područja i park šuma.

Od 27. ožujka do 19. travnja pripadnici DVD-a Rovinjsko Selo, Bale-Valle, Kanfanar i Žminj uključili su se u ispomoć policiji radi kontrole propusnica odradivši tako  612 radnih sati.

 

Za potrebe dezinfekcije izrađen je dezinfekcijski punkt za područje Rovinjštine, u vrijednosti od 394.000 kn. Osim toga, Grad Rovinj-Rovigno organizirao je putem vlastitih komunalnih redara osiguranje Doma za odrasle «Domenico Pergolis» i Park šume Zlatnog rta –  Punta Corrente.

 

Na sjednici je također istaknuto kako je u periodu od početka izdavanja e-propusnica Stožer CZ Grada Rovinja-Rovigno izdalo sveukupno preko 3700 propusnica, dok je nešto više od 1000 zahtijeva odbijeno.

Gašpić je iskoristio priliku da pohvali sve službe koje su bile uključene u provedbi aktivnosti suzbijanja epidemije koronavirusom, a riječi zahvale žurnim službama, redarima i volonterima uputili su i gradonačelnik Marko Paliaga, te načelnici općina Bale-Valle, Kanfanar i Žminj, Edi Pastrovicchio, Sandro Jurman i Željko Plavčić.

 

Fotogalerija