Accessibility icon
12.08.2019

Održana “Grisia 2019.”

Ove nedjelje održano je još jedno izdanje “Grisije”, najdugovječnije jednodnevne izložbe u istoimenoj ulici. Zidovi uličnih pročelja i ove su godine bili ispunjeni raznolikim djelima brojnih autora, od onih akademskih, preko studenata likovnih akademija, pa do samoukih slikara i djece.

Izložbu, koja je ove godine posvećena velikom slikaru, dobrom duhu Grisije, Brunu Mascarelliju koji nas je nedavno napustio, svečano je u jutarnjim satima otvorila v.d. ravnateljice Muzeja grada Rovinja, Tajana Ujčić, zahvalivši se sponzorima, Gradu Rovinju, TZ grada Rovinja, Županiji i “Maistri”.

U 17 je sati, zatim, upriličena dodjela nagrada ispred kuća slikara Mascarellija i Vuličevića – Grisia 46. Muzej Grada Rovinja nagradio je tako nagradom Bruno Mascarelli u bruto iznosu od 10.000 kuna Roberta Paulettu. Istovrijednu nagradu koja nosi ime Slobodan Vuličević, zaslužio je Nikola Ražov, dok je treću nagradu, u iznosu od 4.500 kuna koju osigurava “Maistra”, dobio Bojan Šumonja.

Kao što je bilo najavljivano, na “Grisiji” su proglašeni i pobjednici ovogodišnje “Likovne kolonije”. Prvu nagradu Muzeja grada Rovinja dobila je autorica Nina Atević Murtić za djelo “Plavija plava”. Drugu je nagradu osvojio Matko Trebotić za svoje djelo “Svjetlost kamena I”, dok je počasna nagrada otišla Lidiji Šeler. Osim toga, posebnu pohvalu i izložbu u Galeriji Sv. Tome zaslužila je Aleksandra Orlić.

U okviru izložbe organizirane su bile i radionice za one najmlađe, i to u dvorištu obitelji Mascarelli, gdje su njihovi radovi na kraju bili i izloženi.

Po četvrti put ove godine na tradicionalnu se Grisiju u večernjim satima nadovezala i izložba “Grisia Youth”, na kojoj je sudjelovalo 11 autora s 12 radova. Ovu manifestaciju karakterizira korištenje drugačijih medija, kao i načina prezentacije.

Fotogalerija