Accessibility icon
31.05.2021

Održana eko akcija čišćenja podmorja i plaže Porton Biondi

Protekle subote, 29. svibnja, uspješno je održana još jedna u nizu hvalevrijednih eko akcija u organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Rovinj-Rovigno, gradskog društva Crvenog križa i Ronilačkog saveza Istarske županije, a čiji su pokrovitelji Grad Rovinj-Rovigno i Turistička zajednica Grada Rovinja-Rovigno.

Eko akciji prisustvovali su volonteri rovinjskog Crvenog križa i članovi Odreda izviđača „Tino Lorenzetto“ koji su bili zaduženi za čišćenje plaže Porton Biondi, dok je pedesetak ronioca iz dvanaest klubova diljem Istre, ali i Hrvatske, uz pomoć djelatnika rovinjske Lučke uprave čistilo rovinjsko podmorje na potezu južne luke Rovinj.

Djelatnici Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković marljivo su zatim otpad kategorizirali i vagali, iz čega su proizašli rezultati ove akcije. Naime, na plaži je pronađeno 102 kg otpada, od čega 72% čini plastika, 8% staklo i isto toliko metal, dok je iz podmorja izvađeno 1.125 kg otpada, pri čemu 61% otpada na plastiku, 19% na staklo, te 10% čini metal.

Komunalni servis Rovinj osigurao je potrebne kontejnere i zbrinuo prikupljeni otpad.

Fotogalerija