Accessibility icon
29.06.2020

Novi vrtić u Rovinjskom Selu otvoriti će svoja vrata već najesen

Gradonačelnik Marko Paliaga je danas posjetio gradilište još jedne od važnijih investicija, onu izgradnje novog vrtića u Rovinjskom Selu. Grad Rovinj-Rovigno kontinuirano ulaže u svoje predškolske ustanove, kako u uređenje i zadržavanje visokih standarda postojećih kapaciteta tako i u izgradnju novih. U posljednjih nekoliko godina izvele su se značajne investicije, a posljednja u nizu vrijedna je preko 11 milijuna kuna, od kojih je milijun kuna financirano od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Uz gradonačelnika, obilasku su prisustvovale i pročelnice UO za društvene djelatnosti i UO za izgradnju i komunalno gospodarstvo Edita Sošić Blažević i Tanja Mišeta te ravnateljica DV «Neven» Sandra Orbanić.

Riječ je o objektu za dvije vrtićke jedinice i jednu jasličku, s distribucijskom kuhinjom i višenamjenskom dvoranom. Upravo zahvaljujući tom projektu, Rovinjsko Selo će po prvi put dobiti jasličku skupinu koja će uvelike olakšati svakodnevnicu roditeljima obzirom da neće više djecu morati voziti u jaslice do grada.

Na gornjoj je etaži građevine predviđen prostor za jasličku skupinu, prostor ravnatelja i odgojno-obrazovnih djelatnika, dok se na donjoj etaži nalaze dvije vrtićke skupine, distributivna kuhinja i višenamjenska dvorana.

«Ovim će se vrtićem osigurati kapaciteti za oko pedesetero djece – istaknuo je gradonačelnik Marko Paliaga –, čime će se postići mogućnost prihvata sve djece jasličke i vrtićke dobi na području Grada u predškolske objekte. Radovi teku u roku, uskoro će prostor biti opremljen i namještajem, a trenutno  se radi na uređenju okoliša i završnim radovima kako bi s ponosom najesen otvorili vrata ove nove strukture».

Ukupna tlocrtna površina planirane građevine koja se nalazi na  čestici površine 1580 m2 u Ulici Stjepana Žiže 69 iznosi 533 m2, a građevinska bruto površina iznosi 703 m2. Pristup dvorani je predviđen iz vrtićkog dijela, s posebnim ulazom za upotrebu dvorane vanjskih korisnika u poslijepodnevnim satima.

«Postupak javne nabave odužio se zbog uloženih prigovora, što je odgodilo početak radova, međutim možemo biti zahvalni da smo danas dobili veoma lijep, estetski lijepo oblikovan, kvalitetan, moderan objekt za naše najmlađe sugrađane, prvenstveno djecu u Rovinjskom Selu», izjavila je pročelnica UO za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Od radova preostaje još uređenje vanjskih zelenih površina i dječjeg igrališta, te će nakon opremanja i ishođenja potrebnih dozvola za rad vrtić otvoriti svoja vrata i biti spreman za prihvat djece.

«Za jesen očekujemo da će ovaj vrtić prihvatiti kako već postojeće polaznike vrtića tako i one mlađe od godinu dana. Ono što bih istakla kao najveću vrijednost nakon dugog niza godina kvalitetnog ulaganja Grada Rovinja-Rovigno u objekte u predškolstvu je činjenica da ovo je drugi potpuno novi izgrađeni objekt sa vrlo visokim standardima za boravak djece», izjavila je ravnateljica Sandra Orbanić, te je naglasila kako će uz jako kvalitetan prostor boravka i okoliša mališani imati na raspolaganju i dvoranu što je u skladu s ciljevima i programom ustanove, da uz rad kineziologa od najranije dobi sva djeca imaju mogućnost da se bave sportskim aktivnostima. «Jednako tako po prvi puta će i djeca iz Rovinjskog Sela od prve godine boraviti u istom objektu i do polaska u školu omogućiti roditeljima da izbjegnu prijevoz djece i putovanje što je do sada bilo slučaj», nadodala je Orbanić.

Fotogalerija