Accessibility icon
25.02.2020

Najboljim sportašima 2019. godine proglašeni su Nikka Brajković i Boris Mišković

U organizaciji Sportske zajednice Grada Rovinja u prepunoj se dvorani MMC-a ovog ponedjeljka održalo svečano proglašenje najboljih sportskih ekipa, sportaša i sportskih djelatnika za 2019. godinu.

Izbor najboljih u sportu za 2019. godinu proveden je u 11 kategorija, a dodijeljena je i jedna posebna pohvala. Na ovogodišnji se natječaj prijavilo petnaest sportskih udruga sa svojim kandidatima.

Najboljom sportašicom 2019. godine proglašena je članica Plivačkog klub „Delfin“, Nikka Brajković, županijska prvakinja u disciplinama 100 i 200 leptir, regionalna prvakinja u disciplini 50 leđno, kao i regionalna viceprvakinja u disciplinama 50, 100 i 200 leptir te 200 leđno. Sudionica je triju državnih prvenstva u 2019. s ostvarenim plasmanom, a osvojila je i 8. mjesto u disciplini 50 leptir i 10. mjesto u disciplini 50 leđno u kategoriji juniora.

Za najboljeg sportaša 2019. godine proglašen je Boris Mišković iz Kickboxing kluba Budokai Rovinj, inače dugogodišnji Hrvatski kickboxing reprezentativac i vrhunski sportaš Hrvatske II kategorije, kategoriziran od Hrvatskog olimpijskog odbora. Između ostalog, Boris je prošle godine osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju na Svjetskom seniorskom kickboxing prvenstvu u Sarajevu u disciplini lightcontact +94kg.

Najboljim je sportašima nagradu dodijelio rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, te se tom prilikom obratio prisutnima:

“Kako bi svima vama osigurali što bolje uvjete te dodatno poticali našu djecu i mlade da se priključe u sportske aktivnosti, i ove godine nastavljamo s kontinuiranim ulaganjima u unapređenje i održavanje sportske infrastrukture. Tako će, za javne potrebe u sportu, tijekom 2020, Grad Rovinj-Rovigno uložiti preko 10 milijuna kuna, čime će se, između ostalog, omogućiti i početak izgradnje sportsko-lječilišnog bazenskog kompleksa, zatim uređenje i rekonstrukciju streljane Turnina, postavljanje nadstrešnice i proširenje klupskih prostorija na boćalištu Štanga. Siguran sam da ćete nastaviti i dalje redati izvrsne rezultate, te koristim priliku kako bi čestitao svim trenerima, sportašima, sportskim djelatnicima i rekreativcima”, izjavio je.

Za najbolju žensku ekipu proglašene su seniorke Ženskog rukometnog kluba Rovinj-Rovigno, a za mušku Sportski ribolovni klub Meduza (Alen Bilić, David Pinezić). Nagradu je ekipama uručio dogradonačelnik Marino Budicin.

Nadalje, najperspektivnijim sportašima, od 14 do 18 godina, proglašeni su: Petra Mužina, Plivački klub“Delfin“, zatim Maxim Perhat, Sportsko penjački klub “Muntravo“, Karolina Škare iz Košarkaškog kluba “Rovigno“, Aleksandar Fatorić, Odbojkaški klub „Rovigno“, te Juniorska ekipa Odbojkaškog kluba “Rovinj“.

Mladim nadama do 14 godina proglašeni su: Dora Đukić – Plivački klub “Delfin”, Mita Manzin – Judo klub „Uchimata“, Lucija Kosić- Vaterpolo klub “Delfin“, Marko Uljanić – Nogometni klub “Rovinj”, kao i  četverac na pariće s kormilarom za kadetkinje B- Veslački klub Arupinium (u sastavu Ambra Damuggia, Sara Vudrag, Maša Marušić, Mila Maksimović i kormilarka Jana Badurina).

Za najboljeg trenera proglašen je Pero Mišković iz Kickboxing kluba Budokai Rovinj, dok je najbolji sportski radnik Mauricio Božić, Vaterpolo klub “Delfin”.

U kategoriji veterani, najboljima su proglašeni Tomo Strossmayer, SRK Meduza, ali i dvojac na pariće u sastavu Igor Božić i Danijel Karlović.

U kategoriji posebna priznanja dobitnici su: Ranka Japundža –Rukometni klub Rovinj, za poseban odnos, doprinos u radu i postignute rezultate. Damir Kazalac – Nogometni klub Rovinj, za postignute rezultate i fer igru, Nataša Rogić-Jukopila, Rovinjka s prebivalištem u Manjadvorcima koja je završila jednu od najtežih brdskih utrka na svijetu – Ultra trail du Mont Blanc, te Lara Kercan i Chiara Rocco za rad s djecom s posebnim potrebama.

Posebna pohvala otišla je u ruke školskom sportskom društvu “Batana” pri Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Benussi.

Nagrađeni su i ovogodišnji jubileji, i to za godine njihova neprekinutog i vrlo uspješnog rada. Boćarski klub Rovinjsko Selo za 25 godina, zatim Ženski odbojkaški klub za 35 godina, Nogometni klub “Mladost” Rovinjsko selo za 60 godina, Društvo sportske rekreacije Rovinj za 65 godina, Rukometni klub Rovinj za 65 godina, Ženski rukometni klub za 65 godina, Plivački klub za 70 godina, Vaterpolo klub za 70 godina, Nogometni klub “Rovinj” za 100 godina, te Judo klub „Uchimata“ Rovinj za 20 godina rada.

Armando Vičić, predsjednik rovinjske Sportske zajednice zahvalio se svima odgovornima za polučivanje ovakvih rezultata, kao i Gradu Rovinju na konstantnoj podršci.

Tijekom ove svečanosti prezentirana je i manifestacija “Popolana” koja je i protekle godine bila centralna manifestacija našega grada. Prezentirana je također sportska manifestacija “Od punte do punte – morem i kopnom”.

Više od 30 sportskih manifestacija organizirano je u 2019. godini pod sponzorstvom Sportske zajednice, a čak osamnaest sportskih manifestacija organizirano je u 2019. godini povodom proslave Dana Grada Rovinja.