Accessibility icon
21.05.2019

Najavljeno 27. izdanje Festivala Sete Sóis Sete Luas

Uz glazbu i druženje ovog je ponedjeljka u prostorijama Zajednice Talijana Pino Budicin najavljen program 27. Festivala Sete Sóis Sete Luas. Tom su se prilikom predstavili KUD Marco Garbin, te gosti Gruppo Tenores di Neoneli koji dolaze iz Sardinije.

Riječ je o internacionalnom festivalu koji radi na promociji umjetnosti i kulture zemalja Mediterana, a djeluje u više od trideset gradova, među kojima se već deset godina nalazi i Rovinj, zahvaljujući podršci Grada Rovinja, Turističke zajednice grada Rovinja, Istarske županije, a ove godine i programa Europske Unije “Kreativna Europa”.

Prvi koncert u Rovinju odvit će se 16. srpnja kada na Trg maršala Tita s dalekog otoka Maio dolaze 7 Luas Maio Band, inače izvorna produkcija Festivala. Nakon njih nastupit će Gustafi koji su ujedno ambasadori Festivala u Istri.

Sljedećeg dana na pozornicu dolaze Med. Arab.Jewish 7Sois Orkestra koji se sastoje od predstavnika različitih kultura i religija Mediterana. Slijedi koncert glazbenika Mimma Epifanija poznatog po tehničkim inovacijama i improvizacijama koje primjenjuje na mandolini, kao i zbog tehnike mandola nazvanom “alla barbiere”.

Zahvaljujući potpori programa “Kreativna Europa”, također 17. srpnja, KUD Marco Garbin pokazat će se u drugačijem svjetlu jer ga za ovu priliku preuzima i vodi priznati maestro Stefano Saletti.

Upoznavanje drugih kultura nastavilo se u spaciu “Matika”, gdje je izvorna portugalska jela, točnije jela iz gradića Pombal, gostima spremao chef Joao Ferreira.

Predstavljanje programa popratili su rovinjski dogradonačelnik Marino Budicin sa suradnicima, a Rovinj je posjetio i gradonačelnik Pombala, Diogo Alves Mateus koji se zahvalio Gradu Rovinju na gostoprimstvu.

Fotogalerija