Accessibility icon
15.02.2020

Maškarana subota u Rovinju

Preko 1.200 maškara ove je sunčane subote prošetalo duž Obale Alda Negrija pa sve do centralne bine postavljene na glavnome gradskom trgu.

Predvođeni šarenom Limenom glazbom Rovinj i maškaranim rovinjskim mažoretkinjama, svoje su male maske pokazali mališani iz Talijanskog dječjeg vrtića i jaslica “Naridola”, kao i oni iz različitih odgojnih grupa i područnih odjeljenja Dječjeg vrtića i jaslica “Neven”.

Roditelji, bake i djedovi, prijatelji i poznanici s nestrpljenjem su na Trgu maršala Tita dočekivali male leptiriće, bubamare, visibabe, poljsko cvijeće, ribare i druge kreativne maske.

Uslijedili su i osnovnoškolci, odnosno superheroji iz OŠ Jurja Dobrile koji su svoje kostime pokazali kratkom plesnom točkom, a zatim su iz dubina mora došli i učenici OŠ Bernardo Benussi. Iz OŠ Vladimira Nazora ove su godine sudjelovali osmislivši scenografiju pozornice ovog maškaranog ludila.

Povorku su zaključile Roxannice uz Drumline Rovinj svojim popularnim plesom “can can”, a svi su sudionici dobili zahvalnice za sudjelovanje.

Za piće se pobrinuo Crveni križ Rovinj, a maškare su sa slasticama, među kojima su se pronašle i tradicionalne fritule, počastili profesori i učenici SŠ Eugena Kumičića.

Organizator ovog maškaranog veselja je Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja čija su dva klauna uveseljavala djecu bacanjem konfeta, a s nekim su skupinama i zaplesala. Pokrovitelj ovog događaja je Grad Rovinj-Rovigno, a sponzor Maistra.

Fotogalerija