Accessibility icon
25.06.2024

Ljeto u Gradskoj knjižnici

Ljeto je vrijeme za zabavu, opuštanje i druženje. Ovoga ljeta, najmlađi sugrađani moći će se opustiti u gradskoj knjižnici uz raznolike sadržaje koje je knjižnica za njih pripremila i tako, u vrijeme najvećih vrućina, u ugodnom klimatiziranom prostoru, kvalitetno provesti slobodno vrijeme uz igru i druženje.

Za djecu vrtićke dobi organizirane su pričaonice kojima će knjižničari mališane povesti u čarobni svijet bajki, priča i avantura. Roditelji su također dobrodošli da se pridruže i uživaju u zajedničkim aktivnostima s djecom, a vjerujemo da će ih čitanje priča dodatno potaknuti da posude slikovnice iz knjižnice i zajednički ih čitaju kod kuće.

Oni malo stariji, tijekom školskih praznika moći će se podružiti u knjižnici uz igranje društvenih igara. Sudionici će biti podijeljeni u grupe prema dobi, a radionicu će voditi iskusni ljubitelj društvenih igara dipl. sociolog Tino Žinić, turistički animator koji će svojim znanjem i entuzijazmom dodatno obogatiti iskustvo svih sudionika te ih potaknuti na timski rad i razvijanje strateškog razmišljanja.

Za kreativce koji se žele okušati u aktivnostima crtanja i stvaranja vlastitih priča, organizirane su četiri povezane radionice izrade stripa. Radionice će voditi profesor hrvatskoga jezika i povijesti Vladimir Papić, prosvjetni radnik s velikim iskustvom u vođenju radionica kreativnog pisanja koje su rezultirale e‑knjigama s učeničkim pričama, među kojima su neke nagrađivane na državnoj razini. Višestruko je nagrađivan za svoje kratke priče, a u svibnju 2017. izdan mu je prvi roman „Iskupljeni princ“ u nakladi Nove Poetike.

Svi programi u knjižnici su besplatni, ali je zbog ograničenog broja mjesta za radionice stripa i društvenih igara potrebna prethodna najava. Prijaviti se može osobno, telefonski ili putem maila. Više informacija o događanjima u knjižnici na  web stranici www.gk-rovinj.hr i na društvenim mrežama.