Accessibility icon
18.07.2021

Kreće novo izdanje Ljetnog festivala Rovinj

Ove srijede, 21. srpnja, započinje XXVI izdanje Ljetnog festivala Rovinj, priznatog i poznatog festivala klasične glazbe.

Program će u crkvi sv. Eufemije otvoriti bečki Auner Quartettu sljedećem sastavu: Daniel Auner, violina, Barbara Auner, violina, Nikita Gerkusov, viola i Konstantin Zelenin, violončelo.

29. srpnja uslijedit će “Večer romantičnih dueta” uz sopranisticu Klasju Modrušan, mezzosopranisticu Katju Markotić, te Antu Milića na klaviru. Koncert će se održati u Multimedijalnom centru.

Festival se zatim uz Ansambl Illyricuvraća u sv. Eufemiju, pa će tako 18. kolovoza nastupiti Nika Bauman, flauta, Marko Furlan, gitara, Hiwote Tadesse, viola i Iva Casian-Lakoš, violončelo.

Program će se nastaviti već 24. kolovoza kada će u crkvi sv. Franje nastupiti komorni duo kojega čine Vlatka Peljhan, violina i Mia Elezović, klavir.

Nadalje, 7. rujna u Multimedijalni centar stiže “Duo Pitros” iz Italije, s Luigiem Santom na trubi i Danielom Gentile na klaviru.

Festivalski program zaključit će tamburaški orkestar “Strossmayer” koji će se, pod dirigentskom palicom Davora Kelića, 18. rujna rovinjskoj publici predstaviti u crkvi sv. Eufemije.

Svi koncerti koji i ove godine predstavljaju brojne istaknute domaće i inozemne umjetnike započinju u 21 sat.

Ljetni festival organiziran je pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno, uz TZ grada Rovinja, Maistru i POU grada Rovinja kao suorganizatore.

Fotogalerija