COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
21.06.2019

Konstituirana Vijeća nacionalnih manjina Grada Rovinja-Rovigno

Nakon provedenih izbora u svibnju, u srijedu 19. lipnja konstituirana su Vijeća nacionalnih manjina Grada Rovinja-Rovigno.

Nakon provedenih glasovanja, Vijeće albanske nacionalne manjine odabralo je Viktora Ramaju za svog predsjednika i Abedina Ramadanija za zamjenika. Novi predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine je Aldin Omerović, a njegov zamjenik Benjamin Čolić. Vijeće srpske nacionalne manjine potvrdilo je za svog starog-novog predsjednika Dobrivoja Stošića, dok je za njegovog zamjenika odabralo Stevana Nedeljkovića. Vijeće talijanske nacionalne manjine također je potvrdilo za svoju predsjednicu Gianfrancu Šuran, a za njezinu zamjenicu je odabralo Ivettu Volčić.

Gradonačelnik se pozdravnim govorom obratio svakom od Vijeća posebno, zahvalivši se svim izabranim vijećnicima što izdvajaju svoje slobodno vrijeme i volonterski doprinose zajednici. Pozvao ih je da budu aktivni, da se uključe u gradske programe i inicijative te da predlažu ideje kojim bi Rovinj postao još ugodnije mjesto za život.