Accessibility icon
23.10.2017

JOSIPA PAVIČIĆ BERNARDINI: «ŠEST MILIMETARA»

Svi mi skrivamo sto i jednu stvar, ne samo od drugih nego i od sebe. Nismo iskreni ni u vlastitoj kupaonici. Za početak trebalo je srušiti sve te obrambene zidove, mostove i rovove i opstati gol . Zapisala je u uvodu svoje knjige «Šest milimetara – Ispovijest o boli i pobjedi» Josipa Pavičić Bernardini, a koju je predstavila na književnoj večeri u Zajednici Talijana «Pino Budicin» u petak 20. listopada. Kad je saznala za dijagnozu i preživjela prvi šok od karcinoma dojke, počela je bilježiti svoja osjećanja i razmišljanja i pretočila ih u ovu memoarsku knjigu. U njoj je opisala svoju borbu sa ovom opakom bolesti i kako ju je pobijedila. Njena poruka je: Ako sam mogla ja, možeš i ti.
Autorica kaže da je na kraju svoju bolest doživjela kao poklon jer se okrenuli sebi i svom životu. Naučila je konačno voljeti sebe.
Do izlaska ove autobiografske knjige Josipa Pavičić Bernardini objavila je još tri romana. Danas je voditeljica autogenog treninga i ambasadorica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke ŽenaDonna, čije rovinjske članice su došle da je podrže i poruče drugim ženama da jednom godišnje trebaju otići na sistematski pregled jer rano otkrivanje raka dojke u 95 posto slučajeva spašava život.

 

Fotogalerija