Accessibility icon
04.06.2018

Izložba “Tri hrvatske priče” Tomislava Rastića

U galeriji Centra vizualnih umjetnosti «Batana» u subotu 2. lipnja otvorena je samostalna izložba fotografija istaknutog zagrebačkog fotografa Tomislava Rastića pod nazivom «Tri hrvatske priče». Preko niza impresivnih fotografija Rastić je ispričao priču o tri specifična hrvatska podneblja – Lonjskom polju, malom mjestu Lubenice na Cresu i o Zagrebu. Riječ je o foto-esejima preko kojih na poetski način fotograf objektivom svjedoči o prirodnoj i kulturnoj baštini naših krajeva.

Izložbu su otvorili predsjednik «Batane» dr. Mladen Boljkovac, kustosica Višnja Slavica Gabout i autor Tomislav Rasti, član ULUPUH-a i osnivač njegove Sekcije fotografije koja okuplja preko 160 autora. Za svoje djelo autor kaže da je zaljubljenik u haiku poeziju koju prenosi i na svoje fotografije. Na esejistički način promatraču priča svoj doživljaj o ljudima i krajevima, a sebe naziva haiku fotografom.

Preko pratećeg kataloga i na otvaranju izložbe «Tri hrvatske priče» predstavila je kustosica Gabout. Pri tome je istaknula da je iza Rastića niz samostalnih i kolektivnih izložbi te da je dobitnik nekoliko domaćih i inozemnih nagrada. Preokupacija su mu foto-eseji o našim krajevima. Na ovoj izložbi ispričao nam je tri vizualne priče – o mirnom ruralnom životu Lubenica, tajanstvenom Lonjskom polju, razapetom između neba i vode i o živosti zagrebačkih ulica.

Izložbu u foto-galeriji «Batana» možete razgledati do kraja lipnja.

Fotogalerija