Accessibility icon
07.08.2020

SŠ Eugena Kumičića započela s obnovom restorana

Strukovna škola Eugena Kumičića ući će u novu školsku godinu s novim i modernim školskim restoranom.

Naime, trenutno traju radovi prve faze uređenja (elektroinstalacije, stropovi, bojanje zidova, klimatizacija) ukupne vrijednosti 220.000 kuna, dok će se u drugoj fazi postaviti nova tehnologija šanka (riječ je o projektu koji je kandidiran i odobren za Eu fondove u sklopu Regionalnog centra kompetentnosti, te se čeka odobrenje za nabavu i instalaciju). U trećoj fazi slijede keramičarski i staklarski radovi, dok je u zadnjoj fazi predviđena nabava novog namještaja.

Obzirom da je za obnovu restorana i unaprjeđenje uvjeta rada u ustanovi potpisan Sporazum s Istarskom županijom, Gradom Rovinjem-Rovigno, Turističkom Zajednicom Rovinja-Rovigno, Maistrom, Valaltom i Udruženjem obrtnika Grada Rovinja-Rovigno, a da se isti vjerojatno neće u ovoj godini moći realizirati s obzirom na situaciju, škola je krenula u realizaciju vlastitim sredstvima i djelom uz pomoć Grada Rovinja-Rovigno. Procijenjena vrijednost cijelog projekta je 860.000,00 kn, a trebao bi biti okončan do slijedećeg ljeta.

Novi restoran u kojem će učenici odrađivati praksu biti će otvoren i za građanstvo kako bi se učenicima omogućila praktična nastava u realnim uvjetima, s klijentima, te tako jačale njihove kompetencije za rad u turizmu.

Valja napomenuti da je Strukovna škola «Eugena Kumičića» ove godine upisala maksimalan broj učenika već u ljetnom upisnom roku, a veliki je interes učenika najbolji pokazatelj napretka ustanove kako u kvalitetu programa strukovnog obrazovanja, tako i u opremljenost te uvjetima prostora u kojem učenici borave i u kojima se odvija nastavakoje nastoji konstantno unaprijediti.

Fotogalerija