Accessibility icon
21.09.2019

Večer posvećena Vladu Benussiju

Emocionalnom večeri ispunjenom glazbom i poezijom, Rovinjci su odali počast velikom Vladu Benussiju, ljubitelju rovinjske tradicije, vodećoj figuri talijanske nacionalne zajednice, štoviše, cijele generacije koje je učio glazbi, kreativnosti i važnosti nasljeđa, tradicije.
Tijekom večeri izmjenjivale su se video projekcije s Benussijevim pjesmama, poezijom i pričama. Osim toga, njegova su djela interpretirali svi oni čije je živote obilježio ovaj veliki umjetnik, od onih najmlađih poput djece talijanskog vrtića “Naridola”, do glazbenika s kojima je surađivao, kao što je to Massimo Brajković ili pak Sergio Preden Gato.
Na pozornicu su se tako popeli učenici talijanske osnovne škole “Bernardo Benussi”, oni Talijanske srednje škole, Mini, Midi i solisti Zajednice Talijana “Pino Budicin”, glazbenici koji su bili dio skupine mandolinista, koju je osnovao i vodio Benussi, zatim Grupa rovinjskog dijalekta, bivši solisti i pjevači Zajednice Talijana, “Nuove quattro colonne”, kao i KUD “Marco Garbin”.

Fotogalerija