Accessibility icon
27.08.2020

Projekt obnove restorana osim Grada podržala i «Valalta»

Iako je u projekt uređenja školskog restorana započela vlastitim sredstvima i djelom uz pomoć Grada Rovinja-Rovigno, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno dobila je ovih dana i potporu društva «Valalta». Naime, Sporazumom kojeg je ustanova prošle godine potpisala s Istarskom županijom, Gradom Rovinjem-Rovigno, Turističkom Zajednicom Rovinja-Rovigno, Maistrom, Valaltom i Udruženjem obrtnika Grada Rovinja-Rovigno svatko se od potpisnika obvezao na provođenje međusobne dugoročne suradnje za potrebe Škole kako bi se unaprijedili uvjeti rada unutar ustanove.

Zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa do sada su u ovom projektu u vrijednosti od 860.000 kuna sudjelovali upravo Grad Rovinj-Rovigno i društvo «Valalta», svaki s 50 tisuća kuna.

«Drago nam je da su i pojedini predstavnici privatnog sektora prepoznali važnost ulaganja u obrazovanje i osposobljavanje kvalitetnog i stručnog kadra. Upravo u tome stoji ključ unaprjeđivanja turističke i ugostiteljske usluge koje je neizostavan faktor ponude naše destinacije koja je, između ostalog, prepoznata i po gostoprimstvu i profesionalnosti svojih djelatnika. Nadamo se da će se takvi pozitivni primjeri suradnje i podrške nastaviti i kroz budućnost», izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Radovi na obnovi restorana su u punom jeku, te bi trebali uskoro biti okončani kako bi učenici u novu školsku godinu ušli s novim i modernim školskim restoranom koji će zatim biti otvoren i za građanstvo kako bi se učenicima omogućila praktična nastava u realnim uvjetima, s klijentima, te tako jačale njihove kompetencije za rad u turizmu.

Valja napomenuti da je Strukovna škola «Eugena Kumičića» ove godine upisala maksimalan broj učenika već u ljetnom upisnom roku, a veliki je interes učenika najbolji pokazatelj napretka ustanove kako u kvalitetu programa strukovnog obrazovanja, tako i u opremljenost te uvjetima prostora u kojem učenici borave i u kojima se odvija nastava koje nastoji konstantno unaprijediti.

«Godinama naša škola zbog velikih i zahtjevnih ulaganja ne može pratiti trendove u strukovnom obrazovanju, pa ova, za našu školu velika donacija predstavlja iskorak u unaprjeđenju uvjeta rada, čime smo ponosni i sretni, kako djelatnici, tako i naši učenici. Kontinuiranim ulaganjem, pridonosimo značajno kvaliteti rada, a zajedničkim praćenjem trendova postajemo europska škola po mjeri svakog učenika» izjavio je ravnatelj SŠ Eugena Kumičića Emil Nimčević