Accessibility icon
21.08.2020

POS stanovi: građevinska dozvola očekuje se krajem jeseni

Nakon što je izmjenom GUP-a Grad Rovinj-Rovigno početkom godine zbog velikog interesa građana za kupnjom stanova izgrađenih Programom poticajne stanogradnje, omogućio da se broj stanova čiji je početak izgradnje planiran koncem godine udvostruči, stručne službe Grada, u suradnji s APN-om, utvrdile su prijedlog idejnog rješenja dvije višestambene građevine poluugrađenog načina gradnje koje je izradila ovlaštena projektantica Ana Mandić iz TRINAS PROJEKT d.o.o..

Idejnim rješenjem u dvije poluugrađene višestambene građevine je ostvareno po četrnaest (14) stambenih jedinica u svakoj zgradi, odnosno ukupno dvadeset i osam (28) stambenih jedinica.

 

Svaka od dvije zgrade ima sljedeću strukturu stanova:

  • tri (3) stana za dvije (2) osobe neto površine: 45 m2;
  • četiri (4) stana za tri (3) osobe neto površine: 67 m2;
  • šest (6) stanova za četiri (4) osobe neto površine: 75 m2;
  • jedan (1) stan za pet (5) osoba neto površine: 78 m2.

 

Temeljem tako usvojenog idejnog rješenja, u proteklom periodu, prikupljeni su posebni uvjeti od nadležnih javnopravnih tijela. U tijeku je izrada projektne dokumentacije Glavnog projekta sukladno ishođenim posebnim uvjetima.

Izvođač projektne dokumentacije je TRINAS projekt d.o.o. s kojim je APN na proljeće potpisao ugovor o izradi, no zbog epidemije virusom Covid-19 rokovi izrade su se produžili. Ukoliko ne bude bilo bitnih zastoja, do kraja jeseni bi trebala biti ishođena građevinska dozvola, nakon čega slijedi javna nabava za izvođača radova. Po završetku svih rokova javne nabave (početkom proljeća) trebalo bi se započeti s izvođenjem.